Gattuso: "Ik heb het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks geslapen"

27 mei 2019, 10:45

Het seizoen van AC Milan heeft roofbouw gepleegd op Gennaro Gattuso. De trainer greep zondag met zijn club definitief naast kwalificatie voor de Champions League. Of Gattuso volgend seizoen nog op de bank zit, is maar zeer de vraag.

"Ik heb het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks geslapen. Mentaal ben ik kapot, dat is iets waar ik rekening mee moet houden", zei hij zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen SPAL, die Milan met 2-3 won. "Ik heb een verleden bij de club en voelde daardoor meer druk dan ik eigenlijk zou moeten."

De zege op SPAL bleek onvoldoende om het miljardenbal te bereiken. Atalanta en Internazionale wonnen ook en bleven de Rossoneri voor. "Ik dank het team. We hebben 68 punten gepakt en dat maakt mij trots. Ook al doet het pijn dat we ons niet hebben geplaatst voor de Champions League", aldus Gattuso, wiens toekomst onduidelijk is. "De club en experts moeten mijn werk evalueren. Ik zal een afspraak hebben en horen wat ze ervan vinden."

Gattuso kijkt terug op een seizoen met pieken en dalen. "We hebben fouten gemaakt, maar ik denk dat het een positief jaar is geweest. De grootste teleurstelling is dat we de afgelopen drie, vier maanden niet ons niveau hebben vastgehouden. We kenden te veel slechte periodes."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen