Van Hanegem veroordeelt rellen tijdens mini-klassieker

27 mei 2019, 07:47

Willem van Hanegem heeft zijn minachting uitgesproken over de situatie tijdens de mini-klassieker. Dat het duel zaterdag werd stilgelegd vanwege rellen op de tribune, daar heeft De Kromme geen goed woord voor over en wat hem betreft is het ook een reden om de normale Klassieker voorlopig nog maar niet mét publiek te spelen.

"Als je tijdens een jeugdwedstrijd, want dat was het, besluit om de familie en vrienden van de tegenstander aan te vallen, dan ben je niet normaal", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad over de treurige situatie van afgelopen weekend. "Het gebeurde bij Ajax tegen Feyenoord, bij de kampioenswedstrijd in de competitie van de hoogste jeugd. Treurig gewoon."

En dus denkt Van Hanegem dat ook dat zijn uitwerking gaat hebben op de reguliere Klassieker in de Eredivisie. "De directie van Ajax zocht afgelopen seizoen een paar keer de publiciteit om duidelijk te maken dat bij de Klassieker in de Kuip weer fans van hun club aanwezig moeten zijn. Als je dan zelf, op eigen terrein, al niet kan zorgen dat die honderd raddraaiers wegblijven bij een jeugdwedstrijd, kun je beter je mond houden als Edwin van der Sar zijnde", vindt De Kromme.

Lees ook: Van der Sar keurt gedrag fans tijdens mini-klassieker 'natuurlijk af'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen