Dost: "Minste jaar bij Sporting, maar wel twee prijzen gewonnen"

Dost: "Minste jaar bij Sporting, maar wel twee prijzen gewonnen"

26 mei 2019 – Bas Dost stond zaterdagavond in de spotlights tijdens de finale van het Portugese bekertoernooi. In de verlenging schoot de Nederlandse aanvaller Sporting Portugal op 1-2 tegen FC Porto, wat uiteindelijk niet de winnende bleek te zijn. In de penaltyserie die volgde, miste Dost vanaf elf meter. Zijn misser werd Sporting echter niet fataal.Sporting nam de strafschoppen uiteindelijk beter en won zodoende het bekertoernooi. "Na alles wat er vorig jaar is gebeurd, is dit een heel mooi einde van het seizoen", doelt Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad op het incident waarbij hij en zijn teamgenoten op het trainingsveld werden aangevallen door hooligans van Sporting.

Kort na de aanval verloor Dost met Sporting de bekerfinale. "Wat er vorig jaar gebeurde, was echt een absurde situatie. Als team hebben we toen echter besloten dat we die wedstrijd toch gingen spelen. Na die tijd heb wel eens gedacht 'ik weet niet of dat een goede keuze was.' Het was niet gezond dat ik toen gespeeld heb. Die finale van vorig jaar moet je vergeten. Ik weet daar ook bijna niets meer van."

Dost kwam zaterdag in de bekerfinale als invaller binnen de lijnen. De aanvaller stond door verscheidene blessures dit seizoen vaak buitenspel. "In mijn eerste twee seizoenen heb ik belachelijk veel goals gemaakt. Ik vind het niet zo erg om een keer niet de held te zijn. Door blessures was dit van mijn drie seizoenen bij Sporting de minste. Maar ik heb wel twee prijzen gewonnen. Ik ga met een prima gevoel de vakantie in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019