Dijksteel promoveert met Charlton naar Championship

Dijksteel promoveert met Charlton naar Championship

26 mei 2019 – Charlton Athletic is zondag gepromoveerd naar de Championship. The Addicks rekenden in de finale van de play-offs af met Sunderland. De eindstrijd op Wembley stevende af op een verlenging, tot Patrick Bauer diep in blessuretijd de winnende 2-1 maakte. Bij Charlton deed de relatief onbekende Amsterdammer Anfernee Dijksteel (22) de hele wedstrijd mee.In het reguliere seizoen was Charlton Athletic op de derde plaats in de League One geëindigd, waarmee het een ticket voor de halve finale van de play-offs had verdiend. Daarin werd Doncaster Rovers verslagen. De laatste horde naar de Championship was Sunderland, dat in het seizoen 2017/2018 nog uitkwam in de Premier League. Bij de gevallen Engelse club staan Glenn Loovens, Robbin Ruiter en Alim Öztürk onder contract.

Van het drietal deed zondag alleen Öztürk aan Sunderland-zijde mee. De voormalig verdediger van SC Cambuur zag vroeg in de wedstrijd aan de andere kant van het veld Charlton schutteren. Mahamadou-Naby Sarr speelde de bal terug op doelman Dillon Phillips, die de bal niet goed leek in te schatten. Daardoor eindigde een op het eerste oog onschuldige terugspeelpass in een doelpunt voor Sunderland.

Een halfuur later maakte Charlton gelijk. Uit een goede aanval schoot Ben Purrington van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. Omdat vervolgens lang niet meer gescoord werd, leek de beslissing in de promotiewedstrijd niet in de reguliere speeltijd te vallen. Tot in de laatste minuut van de blessuretijd Bauer al vallend de 2-1 op het scorebord zette.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019