Bartomeu behoudt na verloren bekerfinale vertrouwen in Valverde

26 mei 2019, 15:48

Ernesto Valverde zal ook volgend seizoen trainer van FC Barcelona zijn. Na de verloren bekerfinale tegen Valencia (1-2) klinkt bij de achterban de roep om het vertrek van de 55-jarige coach steeds luider, maar de clubleiding van de Spaanse grootmacht behoudt het vertrouwen in hem. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu zaterdagavond.

"Ik heb al eerder gezegd dat Ernesto nog een contract heeft voor één jaar. Ook moet ik benadrukken dat vanavond niet de schuld van de trainer is. We hebben hard gewerkt, kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in", aldus Bartomeu in Spaanse media na de eindstrijd in de Copa del Rey. "Het seizoen is niet mislukt. Het was geen uitstekend seizoen, maar wel goed omdat we La Liga hebben gewonnen. We hebben de bekerfinale gespeeld en de halve finales van de Champions League bereikt."

Valverde staat sinds medio 2017 aan het roer bij Barça, waarmee hij onlangs voor de tweede keer op rij Spaans kampioen werd. In de Champions League werd de voorbije twee edities niet gezegevierd: meer dan een jaar geleden werden de Catalanen in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld door AS Roma, in het afgelopen seizoen was Liverpool in de halve finale te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen