Qatarese groep heeft na PSG ook Leeds United op het oog

Qatarese groep heeft na PSG ook Leeds United op het oog

26 mei 2019 – Qatar Sports Investments, de investeringsgroep die Paris Saint-Germain in handen heeft, hoopt het aantal voetbalclubs in hun stal verder uit te breiden. De groep zou haar oog hebben laten vallen op Leeds United, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland.De Italiaanse eigenaar van Leeds, Andrea Radrizzani, overweegt al langer om een deel van zijn aandelen van de hand te doen. Qatar Sports Investments heeft interesse om in dat gat te springen, zo schrijft de Britse krant Financial Times. Hoeveel geld de geïnteresseerde kopers willen betalen voor de gevallen Engelse grootmacht is niet duidelijk.

Radrizzani zou ook met andere potentiele investeerders in gesprek zijn. Hij wilde niet reageren tegenover de krant. Qatar Sports Investments gaf wel een korte toelichting. "We kijken altijd naar interessante kansen op de markt. Engeland staat zeker hoog op onze lijst."

Leeds United speelde in het seizoen 2003/2004 voor het laatst in de Premier League en speelde tussen 2007 en 2010 zelfs nog drie seizoenen op het derde niveau. Onder de nieuwe trainer Marcelo Bielsa leek er dit seizoen eindelijk weer promotie in te zitten, maar de stap naar het hoogste niveau werd op het nippertje gemist. In de competitie eindigde Leeds als derde om vervolgens in de halve finale van de play-offs te verliezen van Derby County, waardoor opnieuw een seizoen in de Championship gespeeld zal moeten worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019