Spoorboekje: Oranje-selectie, Engelse en Duitse promotieduels

27 mei 2019, 07:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 27 mei.

Nieuws

Bekendmaking selectie Nederlands Elftal

Ronald Koeman heeft knopen moeten doorhakken en zal vandaag bekendmaken welke 23 spelers er meegaan naar Portugal om te proberen de Nations League te winnen. Dit weekend kwamen de spelers bij elkaar en zag de bondscoach een deel van de groep aan het werk. Een aantal spelers ontbrak, onder meer vanwege de aanstaande Champions League-finale, al zullen Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk naar alle waarschijnlijkheid gewoon een plekje in de selectie van Koeman krijgen. Oranje speelt op donderdag 6 juni de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Een eventuele finale wordt gespeeld tegen de winnaar van het duel tussen gastland Portugal en Zwitserland.

Opvolger Michael van Praag bekend

Vanavond kiezen zestig afgevaardigden van de bond wie de opvolger wordt van Michael van Praag later dit jaar. De kandidaten zijn: Just Spee, lid van de Koninklijke HFC uit Haarlem die werd voorgedragen door de KNVB, en Pieter de Waard. De voorzitter van Telstar verzamelde genoeg sympathisanten om ook mee te mogen dingen naar de eindstrijd. 

Wedstrijden

Aston Villa - Derby County (16:00 uur)

Misschien wel de duurste voetbalwedstrijd op aarde wordt vanmiddag afgewerkt in Londen. Op het heilige gras van Wembley strijden Aston Villa en Derby County voor promotie naar de Premier League en zodoende een enorme zak met geld. Het Aston Villa van Anwar El Ghazi versloeg in de halve finale van de play-offs West Bromwich Albion. Derby County van manager Frank Lampard en Nederlanders Kelle Roos en Florian Jozefzoon schakelde Leeds United uit over twee duels. Derby speelde in het seizoen 2007/2008 voor het laatst op het hoogste niveau, voor Villa was dat in het seizoen 2015/2016 voor het laatst het geval. De ploeg uit Birmingham haalde vorig jaar ook de finale van de play-offs, maar verloor toen met 1-0 van Fulham.

1. FC Kaiserslautern - Bayern München (18:30 uur)

Bayern München laat zich vanavond van haar meest gulle kant zien. De kampioen en bekerwinnaar speelt een benefietwedstrijd in en tegen Kaiserslautern om geld op te halen voor de noodlijdende club die in 1998 nog kampioen van Duitsland werd, maar inmiddels op het derde niveau speelt. De club kampt met financiële problemen en het voortbestaan wordt bedreigd. "In het verleden hebben we intense en legendarische wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Voetbal leeft door emoties en gezonde rivaliteit, maar ook door solidariteit", zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bij de aankondiging van deze speciale wedstrijd.

Union Berlin - VfB Stuttgart (20:30 uur)

Niet alleen in Engeland, maar ook in Duitsland wordt vandaag het laatste ticket voor het hoogste niveau vergeven. Waar eerder al 1. FC Köln en SC Paderborn een plekje in de Bundesliga wisten te bemachtigen, kan Union Berlin vandaag de derde club worden die vanuit de Tweede Bundesliga de stap omhoog maakt. In dat geval zal het ook de degradatie van Stuttgart betekenen, dat als nummer zestien van de Bundesliga eindigde. Het eerste duel in Stuttgart eindigde afgelopen donderdag in een 2-2 gelijkspel. Union Berlin heeft dus de beste uitgangspositie en het thuisvoordeel. De club speelde nog nooit in de Bundesliga. Voor Stuttgart dreigt na twee seizoenen weer degradatie.

Voetbal op tv

16.00 uur: Aston Villa - Derby County, Ziggo Sport, live verslag van het promotieduel naar de Premier League

20.00 uur: Vrouwenvoetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

20.30 uur: Union Berlin - VfB Stuttgart, FOX Sports 4, live verslag van het promotieduel naar de Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veroncia - talkshow

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen