Kovac blijft trainer Bayern na behalen dubbel: "Nooit ter discussie"

26 mei 2019, 11:44

Erik ten Hag en Mark van Bommel hoeven voorlopig geen telefoontje te verwachten van Bayern München. De Nederlandse trainers werden de voorbije weken in het geruchtencircuit genoemd als mogelijk opvolgers van de onder vuur liggende Niko Kovac, maar na het winnen van de landstitel en gisteravond ook de beker hoeft hij niet meer te vrezen voor zijn baan.

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge wilde eerder nog weinig kwijt over de toekomst van Kovac, maar na de bekerwinst is hij een stuk stelliger. "Natuurlijk blijft Niko trainer, dat heeft nooit ter discussie gestaan", zo zei hij na afloop van de met 3-0 gewonnen finale tegen RB Leipzig. Rummenigge strooit zijn complimenten uit over de ploeg. "Vorige week de landstitel en vandaag de beker, het had niet beter kunnen gaan. Het team deed het geweldig."

Lees ookBayern pakt de dubbel door prachtgoals

Kovac won voor het tweede jaar op rij de beker, vorig seizoen deed hij dat met Eintracht Frankfurt ten koste van Bayern München. Voor de bekerwinst van gisteren moest Bayern hard knokken, ondanks dat de ruime overwinning anders doet vermoeden. "Leipzig was een moeilijke tegenstander, zij hebben een hele goede tweede seizoenshelft gehad", zegt hij op de clubwebsite. "Maar over het algemeen was onze overwinning verdiend. Het is een beloning voor al ons werk."

Arjen Robben noemde zijn laatste wedstrijd in het shirt van Bayern München eerder al een "mooie afsluiting" door de bekerwinst. Ook Franck Ribéry nam afscheid met een prijs. "De sfeer was bijzonder. Wat wij samen hebben bereikt zal voor altijd blijven. Ik zal het nooit vergeten. Het waren twaalf geweldige jaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen