Fraser over return: "Het wordt meer dan ooit alles of niets"

Fraser over return: "Het wordt meer dan ooit alles of niets"

26 mei 2019 – Henk Fraser noemt de nederlaag van zijn Sparta Rotterdam tegen De Graafschap "ongelukkig". De Kasteelheren verloren op eigen veld in blessuretijd met 1-2 en hebben zo een slechte uitgangspositie voor de return in Doetinchem van komende dinsdag, waar een plek in de Eredivisie op het spel staat. In dat duel zal Sparta de nodige risico's moeten gaan nemen, verwacht Fraser.In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Sparta, dat al na acht minuten op voorsprong kwam na een rake kopbal van Adil Auassar. De frustratie was bij Fraser dan ook groot na afloop van de nederlaag. "We hebben de wedstrijd zorgvuldig benaderd en zorgvuldig proberen op te bouwen", zegt de oefenmeester tegen FOX Sports. "In een thuiswedstrijd is het heel belangrijk om de nul te houden en goede voorwaarden te creëren voor de tweede wedstrijd en de eerste helft zag het daar ook goed naar uit."

Fraser vond het geen spectaculaire wedstrijd. "De ploegen waren aan elkaar gewaagd." Hij ziet wel verbeterpunten voor zijn ploeg. "De eerste helft haalden we een behoorlijk niveau, maar in balbezit kan het zuiverder om de bal langer in de ploeg te houden. Er zijn een aantal dingen die veel beter kunnen en moeten. Maar het was een eerste helft zoals we in gedachten hadden."

Pittig
Na de rust kantelde de wedstrijd en trok De Graafschap uiteindelijk toch aan het langste eind. De goals van de Superboeren noemt Fraser ongelukkig. "De 1-1 wordt van richting veranderd, dat is ongelukkig. De rode kaart is ongelukkig, want een speler glijdt uit. En de penalty kan hij geven als je eerlijk moet zijn." Sparta zal dus sowieso op De Vijverberg moeten winnen met twee goals verschil om na één seizoen weer te promoveren naar de Eredivisie. "Dat wordt behoorlijk pittig. Het wordt volle bak, want wij staan op een behoorlijke achterstand. Nu is het meer dan ooit alles of niets. Je moet op z'n minst twee keer scoren, dus we zullen wel risico's moeten nemen."

Lees ookDe Jong: "Vijverberg moet ons er dinsdag doorheen schreeuwen"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019