Coach Lennon krijgt vaste aanstelling bij Celtic na winnen treble

Coach Lennon krijgt vaste aanstelling bij Celtic na winnen treble

26 mei 2019 – Neil Lennon blijft ook de komende jaren trainer van het Schotse Celtic. In een kort gesprek in de kleedkamer kreeg de coach gisteravond na het behalen van de derde prijs van dit seizoen van het bestuur te horen dat hij wat hen betreft ook de komende jaren aan het roer blijft staan in Glasgow. Met Lennon op de bank won Celtic gisteren de binnenlandse treble.In de finale van de Scottish Cup werd met 2-1 gewonnen van Heart of Midlothian. Het was de tweede prijs sinds de terugkeer van Lennon op Celtic Park. De coach werd eind februari aangesteld nadat Brendan Rodgers naar Leicester City in de Premier League was vertrokken. Met Rodgers werd nog de League Cup gewonnen en onder opvolger Lennon werd naast de beker van gisteravond ook de landstitel veroverd. Het betekende voor Celtic de derde treble in drie achtereenvolgende seizoenen.

Lees ookCeltic schrijft voetbalhistorie met derde treble op rij

Interim-coach Lennon mag de komende jaren proberen om meer prijzen aan die al imposante prijzenkast van Celtic toe te gaan voegen, zo bleek na afloop van de bekerfinale. "De voorzitter en een paar leden van het bestuur kwamen na de wedstrijd naar de kleedkamer, we hadden een praatje van vijf minuten en ze zeiden dat ze me de baan wilden aanbieden", zegt Lennon tegen de BBC. Lennon noemt het trainen van Celtic een voorrecht. "Ik had nooit verwacht de baan aangeboden te krijgen."

Geen betere kandidaat 
Volgens Celtic-voorzitter Peter Lawwell is er geen betere kandidaat voor de baan dan Lennon, die tussen 2010 en 2014 ook al de manager was bij Celtic. "Hij kwam op het moment dat wij het nodig hadden." Dat Lennon zo kort na de finale al een vaste aanstelling aangeboden krijgt, is volgens de voorzitter een bewuste keuze. "Zo voorkomen we speculaties. De komende dagen zullen we de details uitwerken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020

  2. zondag 18 oktober 2020