De Jong: "Vijverberg moet ons er dinsdag doorheen schreeuwen"

De Jong: "Vijverberg moet ons er dinsdag doorheen schreeuwen"

26 mei 2019 – De Graafschap won gisteravond in Rotterdam de eerste finalewedstrijd tegen Sparta voor een plek in de Eredivisie (1-2) en heeft een uitstekende uitgangspositie voor de return van komende dinsdag in Doetinchem. Trainer Henk de Jong rekent zich echter nog niet rijk, zo zei hij na afloop. Dit komt onder meer door de aanwezigheid van de "lastige" Lars Veldwijk bij de bezoekers.Sparta kwam na acht minuten al op voorsprong nadat Adil Auassar een uitstekende voorzet van Veldwijk binnen wist te koppen. "Sparta zette het goed neer", blikt De Jong terug voor de camera van FOX Sports. "Je komt dan tot weinig kansen en op een gegeven moment valt die goal toch. Je ziet ook vermoeidheid. In de rust hebben we aangegeven dat het niet zo slecht is als we denken en dat we het geduld moesten bewaren. Dat hebben we gelukkig gedaan."

Door goals van Nabil Bahoui en een strafschop in blessuretijd van Youssef El Jebli keerden de Superboeren de wedstrijd nog helemaal om. "Er is wel opluchting", zegt de Jong. "Maar we zijn nog lang niet klaar. Dinsdag moeten we er weer klaar voor zijn. De Vijverberg moet ons erdoorheen schreeuwen."

De kop van Veldwijk
Veldwijk bleek een plaaggeest voor De Graafschap, zag De Jong in zijn analyse van de wedstrijd. "We wisten dat het lastig zou worden, maar kregen het steeds beter onder de knie. Veldwijk blijft lastig. Je kunt niet zijn kop eraf hakken, want dat mag niet. Dat moeten we iets beter voor elkaar hebben dinsdag en wij zullen onze eigen kansen ook krijgen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019