AZ
0 – 1
LASK Linz

Scorende arbiter gaat de wereld over: "Ongelukkige samenloop"

Scorende arbiter gaat de wereld over: "Ongelukkige samenloop"

25 mei 2019 – Het doelpunt van Maurice Paarhuis ging zaterdag letterlijk de hele wereld over: niet omdat hij zo mooi was, maar omdat Paarhuis de arbiter was bij het duel in de Derde Divisie. Niet alleen in Nederland ging hij viral, maar ook in Spanje, Portugal en Rusland kwam het filmpje onder meer al langs. Zelf is de hoofdrolspeler er niet zo blij mee. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, en ik hoop het ook nooit weer mee te maken. Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden."Dat zegt hij tegenover Omrop Fryslân. "Ik kan me goed voorstellen dat het lijkt alsof ik de bal schop, maar ik wilde mijn been optrekken", verzekerde de ongelukkige arbiter, die in het doel van Harkemase Boys schoot: 3-2. "Dan kun je wel door de grond zakken." Gelukkig voor de leidsman won de thuisploeg uiteindelijk wel met 4-2, waardoor het doelpunt weinig gevolgen had.

"Sommigen wilden een scheidsrechtersbal. In alle rust heb ik de regels uitgelegd. De scheidsrechter is als een cornervlag, een dood spelelement. Ik kon er niets anders van maken", verzekerde hij. Dat binnenkort de regels veranderen en bij een zelfde situatie het doelpunt afgekeurd had moeten worden, is voor de toekomst mooi, maar heeft de arbiter weinig aan.

Hoewel de video na het duel heel de wereld over ging, werd het incident op het veld nog opgelost. "Ik heb mijn excuses aangeboden. De spelers reageerden sportief. Ze hadden door dat het niet opzettelijk was. Toen was het ook klaar", aldus Paarhuis.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020