Gisteren gemist: Keizer en Robben winnen beker, play-off-duels

Gisteren gemist: Keizer en Robben winnen beker, play-off-duels

26 mei 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 25 mei.Onfortuinlijk Sparta verliest in eigen huis van De Graafschap, RKC en Go Ahead in evenwicht
In het heenduel van de play-off finale om promotie heeft Sparta Rotterdam zichzelf zaterdagavond tegen De Graafschap een bijzonder slechte dienst bewezen. De Rotterdammers waren lange tijd een stuk gevaarlijker dan de Doetinchemmers, maar zagen een zeker lijkende zege in de slotfase als sneeuw voor de zon verdwijnen (1-2). Bij RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles werd met de 0-0 nog geen beslissende slag geslagen.

Bayern pakt de dubbel door prachtgoals, Robben invaller
Bayern München heeft zaterdagavond de dubbel binnengehaald. In de bekerfinale werd RB Leipzig verslagen, dankzij prachtige doelpunten van Robert Lewandowski (2x) en Kingsley Coman (3-0). Daardoor pakt Niko Kovac de dubbel met Der Rekordmeister, bij wie invallers Arjen Robben en Frank Ribéry in hun allerlaatste wedstrijd geen hoofdrol meer hadden. "Dit is een mooie afsluiting", vond de Nederlander.

Keizer pakt weer beker na penalty's tegen FC Porto
Marcel Keizer heeft met Sporting Portugal zaterdagavond beslag gelegd op de Taça de Portugal. In de finale van het belangrijkste beker van het land werd FC Porto na strafschoppen verslagen: 5-4. Het is de tweede hoofdprijs van de Nederlandse coach, bij de eerste mocht hij Bas Dost ook al erg dankbaar zijn. Ditmaal scoorde hij eerst en miste in de penalty-reeks, maar dat werd uiteindelijk niet fataal. "Ongelofelijk knap", oordeelde Keizer. 

Valencia doorbreekt bekerhegemonie Barcelona na knappe zege
Valencia heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd in de finale van de Copa del Rey tegen FC Barcelona: in Madrid zorgde de ploeg naast het eerder bemachtigde Champions League-ticket voor een prachtige bekroning op de geweldige tweede seizoenshelft: 2-1. Daardoor pakt Valencia voor het eerst sinds ruim tien jaar weer een hoofdprijs en zal de druk op Barça-trainer Ernesto Valverde toenemen.

Beroep Jordania tussentijds als zeer kansrijk beoordeeld
FC Den Bosch heeft zaterdagmiddag goed nieuws gekregen in een tussenvonnis bij de beroepscommissie van de KNVB. Daarin kwam als eerste uitkomst van het beroep naar voren dat de maatstaf bij het eerdere oordeel van de voetbalbond 'te zwaar' zou zijn geweest, waardoor de overname van Kakhi Jordania mogelijk alsnog doorgang kan vinden. Er is een extern duo aangesteld om de boel nogmaals te onderzoeken.

Van der Sar keurt gedrag fans tijdens mini-klassieker 'natuurlijk af'
Ajax heeft het gedrag van de supporters tijdens de kampioenswedstrijd van het 019-team afgekeurd. Het duel moest na 33 minuten worden gestaakt vanwege onrust op de tribune en werd daarna ook niet meer hervat. Algemeen directeur Edwin van der Sar spreekt zijn afkeuring uit over de situatie.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019