Valencia doorbreekt bekerhegemonie Barcelona na knappe zege

25 mei 2019, 23:03

Valencia heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd in de finale van de Copa del Rey tegen FC Barcelona: in Madrid zorgde de ploeg naast het eerder bemachtigde Champions League-ticket voor een prachtige bekroning op de geweldige tweede seizoenshelft: 2-1. Daardoor pakt Valencia voor het eerst sinds ruim tien jaar weer een hoofdprijs en zal de druk op Barça-trainer Ernesto Valverde toenemen. 

Daarmee pakt Valencia de eerste prijs sinds 2008, toen Ronald Koeman als trainer de Copa del Rey ook wist te winnen. Het was de laatste prijs voor Valencia, dat FC Barcelona precies op het juiste moment trof. De uitschakeling tegen Liverpool in de Champions League kwam keihard aan in Catalonië, waar ze bovendien met de nodige personele problemen kampten en ook in de competitie niet meer groots waren.

Marc-André ter Stegen, Luis Suarez, Ousmane Dembele, Rafinha, Kevin-Prince Boateng en Philippe Coutinho kwamen allen niet in actie bij de ploeg van Valverde, die bovendien zag hoe zijn elftal in de eerste helft achter de feiten aanliep. Na ruim twintig minuten opende Kevin Gameiro de score met een snoeiharde pegel: Jasper Cillessen was volledig kansloos op de inzet van de spits.

Na ruim een half uur werd de Nederlandse goalie - vermoedelijk bezig aan zijn laatste optreden in dienst van FC Barcelona - nogmaals gepasseerd: Rodrigo was ditmaal de maker van het doelpunt. Problemen voor Barça, bij wie de druk er sowieso al op lag de laatste weken op coach Valverde. Het spel is dit seizoen, net als zaterdagavond, niet overtuigend: alleen Messi verbloemt een hele hoop.

In de pauze bracht hij Malcom (voor Nélson Semedo) en Arturo Vidal (voor Arthur) om aan doelpunten te komen. Messi raakte vervolgens de paal, maar veel verder kwam Barcelona niet. Tot een kwartier voor tijd, toen de kleine Argentijn toesloeg na goed doorkoppen van Clément Lenglet. Door zijn treffer werd Messi de eerste speler ooit die in zes verschillende bekerfinales had gescoord.

Maar anders dan in vier voorgaande Copa del Rey-finales won Messi ditmaal niet met FC Barcelona. De Catalanen speelde in de absolute slotfase alles of niets, maar Valencia - dat sterkhouder Dani Parejo geblesseerd uit zag vallen - hield knap stand. Zij zien met de eerste prijs sinds Koeman de geweldige tweede seizoenshelft beloond en doorbreken de bekerhegemonie van FC Barcelona na vier jaar. Daardoor zal de druk op Valverde immer toenemen de komende dagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen