Onfortuinlijk Sparta verliest in eigen huis van De Graafschap

25 mei 2019, 22:46   Bijgewerkt: 26 mei 2019, 00:25

In het heenduel van de play-off finale om promotie heeft Sparta Rotterdam zichzelf zaterdagavond tegen De Graafschap een bijzonder slechte dienst bewezen. De Rotterdammers waren lange tijd een stuk gevaarlijker dan de Doetinchemmers, maar zagen een zeker lijkende zege in de slotfase als sneeuw voor de zon verdwijnen. Youssef el Jebli werd de held van de Achterhoek, door diep in de blessuretijd vanaf elf meter de winnende binnen te schieten (1-2).

Sparta liet van meet af aan zien dat het hunkert naar een terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van Henk Fraser had tegen Top Oss al bewezen dat het haar tegenstander best aan de bal kon laten om vervolgens zelf in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Dat strijdplan werd ook tegen De Graafschap gehanteerd en leverde al binnen tien minuten succes op. Nadat De Superboeren zich geen raad wisten met al het balbezit dat men kreeg, glipte Lars Veldwijk er op de rechterflank tussenuit. Zijn tegenstander achter zich latend keek hij goed naar waar zijn inlopende ploeggenoten zich bevonden, waarna hij een perfecte voorzet afleverde op de inlopende Adil Auassar. Die kopte de bal al vallend tegen het net en bezorgde Sparta zo een droomstart.

De vroege treffer veranderde het spelbeeld niet. De Graafschap had gedurende het eerste bedrijf verreweg het meeste balbezit, maar moest concluderen dat Sparta een stuk gevaarlijker was. Onder leiding van Veldwijk, die het voor rust erg naar zijn zin leek te hebben, doken de Kasteelheren enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Nigel Bertrams. Adbou Harroui schoot echter voorlangs en Veldwijk zelf trof de paal. De grootste kans voor rust aan Doetinchemse zijde kwam van de voet van Charlison Benschop, die vanuit een laste hoek de vuisten van Tim Coremans testte.

Sparta bleef na de onderbreking de meest dreigende partij. Enkele dode spelmomenten zorgden voor gigantische problemen achterin bij De Graafschap en Harroui zag zijn zeker lijkende treffer geblokkeerd worden door ploeggenoot Bart Vriends. De thuisploeg wist de voorsprong zodoende maar niet de verdubbelen, waardoor De Graafschap zo'n twintig minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte kon komen. Benschop was weg op rechts en had het geluk dat zijn voorzet door een Sparta-been van richting werd veranderd en bij de tweede paal terecht kwam. Daar was Nabil Bahoui alert; de buitenspeler kopte de 1-1 achter Coremans.

Tegen tien Spartanen leek De Graafschap zich dus alsnog een goede uitgangspositie voor handhaving te kunnen verschaffen, maar Sparta liet zich niet kennen. Enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Bertrams waren het gevolg, maar de scherpte ontbrak. Zo kon het gebeuren dat De Graafschap er alsnog met de zege vandoor ging. Diep in de blessuretijd werkte Harroui voor de neus van arbiter Kamphuis de inlopende Jordy Tutuarima onderuit. Kamphuis kon niet anders dan naar de stip te wijzen, waarna El Jebli uiterst koel bleef (1-2).

De Graafschap kan zich komende disndag in eigen huis gaan verzekeren van nog een jaar Eredivisie voetbal.

Opstellingen en beoordelingen:

Sparta Rotterdam: Tim Coremans 6.5; Fankaty Dabo 6, Bart Vriends 5, Dirk Abels 6.5, Lassane Faye 6; Abdou Harroui 5, Adil Auassar 5.5, Deroy Duarte 6.5 (73. Ragnar Ache -), Mohamed Rayhi 6.5; Lars Veldwijk 7.5 (Janne Saksela -), Laros Duarte 6

De Graafschap: Nigel Bertrams 6.5; Leeroy Owusu 6, Sven Nieuwpoort 6, Bart Straalman 6.5, Jordy Tutuarima 6.5; Javier Vet 6.5, Youssef El Jebli 6.5, Azor Matusiwa 6; Furdjel Narsingh 6 (83. Darryl van Mieghem -), Charlison Benschop 6 (77. Fabian Serrarens -), Nabil Bahoui 6.5 (70. Delano Burgzorg 6.5)

Man of the Match: Lars Veldwijk

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen