Keizer looft mentaliteit en de veerkracht van spelers Sporting

Keizer looft mentaliteit en de veerkracht van spelers Sporting

25 mei 2019 – Marcel Keizer kon zijn geluk niet op na de gewonnen bekerfinale met Sporting Portugal. In reguliere speeltijd was zijn elftal de mindere en in de verlenging kregen ze vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker nog tegen. Toch werd er na strafschoppen nog gewonnen en de Nederlandse coach was vol lof over zijn elftal. "De spelers hebben alles gegeven en konden niets meer na het duel."Dat zei hij in de Portugese media. "We wilden deze beker heel graag en we hebben het gedaan. Twee bekers winnen in één seizoen, ongelofelijk", loofde hij vooral het elftal na de zege. "De manier waarop we hebben gevochten in een wedstrijd waarin het voetbal niet altijd even goed was... Maar de teamgeest en werklust waren ongelofelijk."

Dat Sporting Portugal de strafschoppenserie won, was erg waardevol vond Keizer. "Een team dat in de laatste seconde een doelpunt tegen krijgt en toch nog gefocust is op de penalty's. Dat is erg knap", zei de coach, die bovendien Bas Dost als eerste nemer ook nog eens zag missen. "Dit is ongelofelijk mooi voor de spelers."

In de feestvreugde werd Keizer ook nog gevraagd naar het komende seizoen, maar daarover wilde de Nederlander nog niet teveel kwijt. "Daar zullen we het later over hebben. We gaan er alles aan doen om een goed team te hebben en ik ben nooit zomaar bereid om goede spelers te verliezen", doelde hij op de interesse in onder ander Bruno Fernandez. "Maar we moeten kijken wat de toekomst ons brengt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019