Bayern pakt de dubbel door prachtgoals, Robben invaller

25 mei 2019, 21:58   Bijgewerkt: 25 mei 2019, 23:05

Bayern München heeft zaterdagavond de dubbel binnengehaald. In de bekerfinale werd RB Leipzig verslagen, dankzij prachtige doelpunten van Robert Lewandowski (2x) en Kingsley Coman (3-0). Daardoor pakt Niko Kovac de dubbel met Der Rekordmeister, bij wie invallers Arjen Robben en Frank Ribéry in hun allerlaatste wedstrijd geen hoofdrol meer hadden.

Vorig jaar stond Kovac ook met de beker in zijn handen, toen had hij Bayern juist nog afgedroogd (3-1) in de finale van de DFB-Pokal. Daardoor is hij de eerste manager ooit in Duitsland die de beker prolongeert met een andere club. Ditmaal stond hij namelijk als felbekritiseerde coach van Bayern in de eindstrijd tegen RB Leipzig en hoewel zijn baan niet af zou hangen van het resultaat in Berlijn, wilde Bayern de beker na twee seizoenen eindelijk weer eens winnen.

In het tweede bedrijf bleef Bayern dominant in balbezit, zonder dat het nou zoveel opgelegde kansen kreeg. Namens Leipzig miste Emile Forsberg een grote kans en sowieso toonde Manuel Neuer zich wederom uiterst sterk. De goalie die vorige in het kampioensduel nog ontbrak speelde ijzersterk en hield het sterkere Leipzig keer op keer van het scoren af.

Toen Coman - hij had in de eerste helft overigens ook al voor de 2-0 moeten zorgen, maar zag toen Ibrahima Konaté op de lijn redden - een kwartier voor tijd een bal heerlijk uit de lucht plukte en vervolgens de 2-0 binnendribbelde, was het duel gespeeld. Even daarvoor was Robben ingevallen en de buitenspeler kon niet veel later opnieuw juichen, toen Lewandowski aan alle Leipzig-hoop een einde maakte met zijn tweede doelpunt.

Met Ribéry ook als invaller binnen de lijnen hoorde Bayern het laatste fluitsignaal. Kovac staat zodoende voor het twee jaar op rij met de DFB-Pokal in zijn handen: daarmee sluit hij het voor hem zo moeilijke seizoen af met de dubbel in Duitsland. Een uitstekende prestatie van Der Rekordmeister en bovendien was het afscheid van Robben en Ribery zo extra bijzonder, die door de zege hun vijfde en zesde beker in de prijzenkast mogen zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen