Grim ziet vermoeidheid RKC als reden voor mindere tweede helft

Grim ziet vermoeidheid RKC als reden voor mindere tweede helft

25 mei 2019 – Fred Grim vond het niet verrassend dat RKC Waalwijk in de tweede helft een stuk minder voor de dag kwam dan het eerste bedrijf zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles. Volgens de oefenmeester heeft de vermoeidheid toegeslagen bij zijn elftal. "We geven vol gas in de eerste helft, dan kom je jezelf een keer tegen", wist hij.Tegenover FOX Sports ging de oefenmeester in op de 0-0 remise. "In de eerste helft spelen we goed spel, na de pauze wordt het minder, ja", zag Grim, die vermoeidheid aanwees als voornaamste reden. "Dan moet je achterin niet achteruit gaan lopen en niet druk zetten in de voorhoede. Dat hebben we wel gedaan. Je moet juist compacter spelen."

Aan de andere kant zag Grim ook goede dingen. "We hebben bijvoorbeeld niks weggegeven, dat is een groot pluspunt", zei de oefenmeester, die geen favoriet wilde aanwijzen voor de return. "Het kan nog alle kanten op, maar Go Ahead Eagles kan er niet gerust op zijn."

'Bijna doelpunt'
Darren Maatsen sloot zich aan bij de woorden van de coach, al had de aanvaller wel moeten scoren: vlak voor de lijn schoot hij echter niet hard genoeg in. "Ik raakte hem niet goed. De bal had niet genoeg snelheid, ik had die kans gewoon moeten maken", baalde hij tegenover Omroep Brabant. "Maar we hebben de nul gehouden, dat is goed. Er zijn aanknopingspunten waar we mee verder kunnen, daar kunnen we vertrouwen uit putten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019