RKC Waalwijk en Go Ahead na afwachtend duel in evenwicht

RKC Waalwijk en Go Ahead na afwachtend duel in evenwicht

25 mei 2019 – RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben in de eerste play-off-wedstrijd om een plek in de Eredivisie niet geïmponeerd. Beide teams namen in de finale van de play-offs weinig risico en dit zorgde ervoor dat er na negentig minuten een enigszins bloedeloze 0-0 op het scorebord stond. Aanstaande dinsdag valt de beslissing daarom in Deventer: wellicht nemen beide ploegen dan meer risico.In een goed gevuld Mandemakers Stadion traden RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles aan in de strijd om een plek in de Eredivisie. Beide teams namen weinig risico en dat resulteerde in een matige pot voetbal. RKC had de enigszins overhand, maar kwam niet verder dan een gevaarlijk indraaiende voorzet van Emil Hansson, die door Hobie Verhulst met het nodige kunst en vliegwerk werd gestopt.

Het duurde lang voordat de wedstrijd ontbrandde. Het meeste gevaar kwam namens RKC - dat Stijn Spierings miste vanwege een schorsing - van spits Darren Maatsen. Hij passeerde halverwege de eerste helft een aantal Go Ahead-spelers en besloot het van afstand te proberen. Verhulst was echter goed bij de les en keerde het schot.

De eerste échte kans van de wedstrijd kwam pas na dertig minuten spelen. Paul Quasten schoot verrassend van afstand en zag zijn bal via de vingertoppen van Verhulst en de lat over het doel van de Eagles vliegen. De uitploeg kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van Paco van Moorsel, maar die inzet vloog een meter over het RKC-doel.

RKC had de overhand, maar had lange tijd moeite om tot een goed uitgespeelde kans te komen. Uiteindelijk werd Maatsen gevaarlijk in de diepte weggestuurd en de spits passeerde Verhulst met een goede beweging. Hij tikte de bal richting het doel van Go Ahead, maar net voordat de bal de lijn zou passeren was daar Gino Bosz die het gevaar wist te keren. Een minuut later legde Maatsen de bal alsnog in het net achter Verhulst, maar nu was de grensrechter de spelbreker: het doelpunt werd namelijk terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook na de theepauze veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. Beide teams wilden geen risico nemen en dat was terug te zien in het spel. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd en de beide keepers hadden weinig te doen.  De supporters van beide teams probeerden de sfeer er goed in te houden in het Mandemakers Stadion, maar dit sloeg niet over op de teams. Istvan Bakx kreeg in vrijstaande positie een mogelijkheid om te schieten, maar zijn inzet  bereikte het doel van Vaessen niet eens. Aan de andere kant probeerde invaller Kevin Vermeulen het, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd: hoog over.

Vlak voor tijd was Go Ahead nog dicht bij een treffer: een hoekschop bleef gevaarlijk hangen in het zestienmetergebied van RKC en caramboleerde via de voet van Jeroen Veldmate richting het doel van de thuisploeg. Vaessen was verslagen, maar Quasten stond op de goede plek en haalde de bal van de lijn.

In de blessuretijd kreeg Vermeulen nog dé kans om RKC naar de overwinning te schieten. Hij kreeg de bal na een goede voorzet van Maatsen voor zijn voeten en hoefde alleen nog maar binnen te tikken, maar de invaller raakte de bal verkeerd en deze stuiterde over, tot ongenoegen van alles en iedereen in Waalwijk. Zo bleef het dus bij een 0-0 gelijkspel in deze eerste wedstrijd, waarin zowel RKC als Go Ahead absoluut niet imponeerde. De beslissing moet aanstaande dinsdag vallen in De Adelaarshorst, waar de sfeer er ongetwijfeld goed in zal zitten.

Opstellingen en beoordelingen*:
RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Juriën Gaari 6,5, Melle Meulensteen 6, Henrico Drost 6, Paul Quasten 6,5; Daan Rienstra 6 (Hans Mulder -), Sylla Sow 5,5 (Kevin Vermeulen 6), Anas Tahiri 6; Dylan Seys 5, (Roland Bergkamp -) Darren Maatsen 5,5, Emil Hansson 6

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 7; Julian Lelieveld 6, Gino Bosz 6, Jeroen Veldmate 5,5, Roland Baas 5,5; Istvan Bakx 6, Jeff Stans 5, Richard van der Venne 6; Jaroslav Navratil 5, Thomas Verheydt 5,5 (Pieter Langedijk 6), Paco van Moorsel 5,5

Man of the Match: Hobie Verhulst
: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 juni 2019

  2. zondag 16 juni 2019

  3. zaterdag 15 juni 2019