Lijnders jaar na NEC-ontslag voor CL-finale: "Opereren als team"

Lijnders jaar na NEC-ontslag voor CL-finale: "Opereren als team"

25 mei 2019 – Een jaar geleden was Pepijn Lijnders net ontslagen als hoofdcoach van NEC, inmiddels staat hij met Liverpool voor de Champions League-finale. De assistent-trainer van Jürgen Klopp kijkt uit naar de finale in Madrid. "Het is een speciaal moment voor ons en de club, dat we op onze manier van voetballen kunnen strijden voor deze prijs."Op de clubsite van Liverpool gaat hij in op voorbereiding op de finale, die wordt gedaan in het Spaanse Marbella. "Het is goed om samen te zijn. We zijn dol op Melwood (het trainingscentrum van Liverpool, red.) maar om een team te worden met elkaar, ben je ergens anders scherper. We moeten de mindset krijgen om moeilijke dingen te overwinnen." 

Dat gebeurt op Spaanse bodem tijdens een trainingskamp. "Onze manier van spelen moet nog meer natuurlijk worden. Geen ego's, maar teamspel met honderd procent een winnende mentaliteit. Het verschil tussen een goed team en een topteam, is het karakter van elk individu om het team boven zichzelf te stellen", vindt Lijnders.

Terugkijkend naar de Champions League-campagne staat de return tegen FC Barcelona bovenaan de lijst van Lijnders. "Ik lachte en juichte als nooit tevoren. We wisten dat het mogelijk was als technische staf, meer dan de mensen om ons heen. Je moet het soms verdienen om ambitieus te zijn; dat hebben we die avond gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019