De Roon op rand Champions League: "Klein sprookje is het wel"

De Roon op rand Champions League: "Klein sprookje is het wel"

25 mei 2019 – Atalanta is met Marten de Roon en Hans Hateboer de sensatie van de Serie A. Dit kan de club zondag bekronen met het bereiken van de Champions League. Winst op Sassuolo is voldoende. "Een klein sprookje is het inmiddels wel", erkent De Roon.Volgens de middenvelder is dit succes het gevolg van visie én de filosofie van trainer Gian Piero Gasperini. "Meestal spelen we over het hele veld één op één, in een systeem dat maar heel weinig Italiaanse ploegen spelen", vertelt De Roon in het Algemeen Dagblad. "Gasparini durft dat, hij gelooft heilig in zijn plan. En hij haalt specifiek de spelers die zijn ideeën kunnen uitvoeren."

Conditie, mentaliteit en kracht zijn daarin van levensbelang, geeft De Roon aan. "In de voorbereiding word je compleet over de kling gejaagd, soms tot kotsen aan toe, ik heb nog nooit zo hard getraind als hier. Maar bij Atalanta kijken ze óók naar een zekere spelintelligentie. Om te spelen zoals wij doen, heb je spelers nodig die tactisch sterk zijn."

Opmerkelijk is dat Atalanta zondag thuis speelt, maar wel in het stadion van tegenstander Sassuolo. Dit komt door de verbouwing van Atalanta's eigen stadion.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019