Van Dijk is Lukkien dankbaar: "Hij wist het beste uit mij te halen"

Van Dijk is Lukkien dankbaar: "Hij wist het beste uit mij te halen"

25 mei 2019 – Virgil van Dijk is Dick Lukkien dankbaar. De huidige trainer van FC Emmen nam de nu duurste verdediger ter wereld bij de hand toen het even tegen zat bij FC Groningen. "Hij is een fantastische coach en wist het beste uit mij te halen", vertelt Van Dijk.Toen Van Dijk Willem II verruilde voor Groningen kwam hij bij de beloftenploeg op de bank terecht. "Ik dacht: wat is hier aan de hand? Ik ging naar de trainer Dick Lukkien en discussieerde met hem. Ik vroeg hem hoe dit mogelijk was", blikt de captain van Oranje terug in The Guardian. "Maar van die periode heb ik zoveel geleerd, ik groeide als mens."

In Groningen moest Van Dijk voor het eerst zijn eigen boontjes doppen. "Ik mist leren omgaan met het niet krijgen van mijn zin. Het volgende seizoen bleef de situatie hetzelfde. Gelukkig bleef ik hard werken, verbeterde ik mijzelf en heb ik nu nog steeds contact met Dick. Hij motiveerde mij, omdat hij wist dat ik een beetje lui kon zijn. Ik deed altijd net genoeg om te winnen, hij wist dat ik zo in elkaar stak."

Lukkien bleef Van Dijk pushen. "Dat maakte mij soms boos. Het was moeilijk, maar het werkte. Voor het einde van dat seizoen maakte ik mijn debuut in het eerste team. Ik ben Dick zo dankbaar."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019