Van Veldhoven overtuigd van oplossing voor noodlijdend Roda JC

Van Veldhoven overtuigd van oplossing voor noodlijdend Roda JC

25 mei 2019 – Harm van Veldhoven rekent op een goede afloop voor het noodlijdende Roda JC. Omdat clubeigenaar Frits Schrouff de geldkraan dichtdraait, hangt een faillissement boven de club. "Ik ben ervan overtuigd dat er een oplossing komt", aldus directeur Van Veldhoven.Schrouff vraagt dinsdag het faillissement aan als niemand zich aanmeldt om Roda over te nemen. "Ik heb de spelers verteld dat ik ervan uitga dat we hier straks gewoon weer aan het nieuwe seizoen beginnen", zegt Van Veldhoven in het Algemeen Dagblad.

Volgens de Roda-baas begint Roda ook aan de competitie als zich geen investeerders melden. "Alleen niet als ploeg die voor de bovenste acht plaatsen meestrijdt in de eerste divisie. We zullen in dat geval namelijk nog verder moeten schrappen in de organisatie. Dan gaan we dus echt tot het bot, want er is al bijna niets over."

Lees ook: Ger Senden start inzamelingsactie voor noodlijdend Roda JC

Roda neemt al noodgedwongen afscheid van spelers die over een aflopende verbintenis beschikken. De selectie voor volgend seizoen bestaat daardoor uit precies twaalf contractspelers, waaronder veel talenten en drie jeugdkeepers. Gisteren (vrijdag) tekende de transfervrije clubtopscorer Mario Engels bij het Duitse Sandhausen, waar Roda dus geen cent voor ving.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019