Van Veenendaal keept voor Oranjevrouwen op WK

31 mei 2019, 19:48

Sari van Veenendaal zal onder de lat staan bij de Nederlandse vrouwen op het WK in Frankrijk van komende zomer. Bondscoach Sarina Wiegman heeft dat drie weken voor de eerste groepswedstrijd aan de selectie laten weten. 

"Wij hebben er heel lang over nagedacht", begint Wiegman haar toelichting op het besluit. Volgens haar zijn er eerst verschillende punten afgewogen. "Wij kijken naar kwaliteit. Wij hebben drie goede en verschillende keepers in de selectie. En we hebben ook gekeken naar speelminuten en ritme en hoe spelers er nu opstaan." Uiteindelijk is de keuze van Wiegman dus op Van Veenendaal gevallen. De doelvrouw van Arsenal krijgt zodoende de voorkeur boven Loes Geurts. 

Van Veenendaal had een belangrijk aandeel in het gewonnen EK met het Nederlands Elftal in 2017. Op het komende WK hopen de Nederlandse dames opnieuw hoge ogen te gooien. De Oranjevrouwen zijn ingedeeld in groep E met Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland als tegenstanders. De eerste groepswedstrijd voor de dames is op dinsdag 11 juni om 15:00 uur in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen