PEC Zwolle-verdediger Nakayama met Japan naar Copa América

24 mei 2019, 22:47

PEC Zwolle-verdediger Yuta Nakayama gaat met zijn land Japan meedoen aan het toernooi om de Copa América. De Japanners zijn door de Zuid-Amerikaanse landen uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi in Brazilië en veel jonge spelers zullen hun opwachting maken.

Japan is uitgenodigd, omdat het de volgende organisator is van de Olympische Spelen in 2020. Ook Qatar doet mee, omdat zij het komende WK gaan organiseren. De Japanners hopen op de Olympische Spelen in Tokio de voetbaltitel te pakken. Omdat de spelers die op dat toernooi mee mogen doen onder de 23 jaar moeten zijn, heeft bondscoach Hajime Moriyasu veel jonge spelers opgeroepen voor deze Copa América. Nakayama is één van hen. De 22-jarige centrale verdediger speelt sinds januari dit jaar in Zwolle, maar wist nog geen vaste plaats in het elftal te veroveren. Nakayama werd al wel eerder opgeroepen voor de nationale ploeg, maar maakte zijn debuut nog niet.

Japan is op de Copa América ingedeeld in groep C en treft daarin Uruguay, Ecuador en Chili. De Japanners beginnen hun toernooi op maandag 17 juni met een wedstrijd tegen Chili. Afhankelijk van hoe ver Japan in het toernooi gaat komen, zal duidelijk worden welk deel van de voorbereiding van PEC Zwolle Nakayama moet missen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen