AZ
0 – 1
LASK Linz

Vitesse frommelt zich naar belangrijke remise tegen FC Utrecht

Vitesse frommelt zich naar belangrijke remise tegen FC Utrecht

24 mei 2019 – Vitesse ligt op koers om zich, net als vorig seizoen, ten koste van FC Utrecht voor de voorrondes van de Europa League te plaatsen. De Arnhemmers konden in De Galgenwaard niet veel klaarspelen, maar namen dankzij een frommelgoal van Tim Matavz wel een 1-1 gelijkspel mee de bus in. FC Utrecht was via Sander van de Streek op voorsprong gekomen en had ook een tweede treffer verdiend, maar kon de Arnhemse muur niet meer slechten. Beide ploegen kampten met een goedgevulde absentielijst. FC Utrecht moest zelfs tweede doelman Nick Marsman opstellen, bij afwezigheid van David Jensen. Riechedly Bazoer, Othman Boussaid en Jean-Christophe Bahebeck kwamen tijdens het halve finale-duel met Heracles Almelo nog in actie, maar waren vrijdagavond ook niet beschikbaar.

FC Utrecht leek gebrand op revanche na de verloren play-offfinale van vorig seizoen en ging het meest agressief van start. Vlak nadat Cyriel Dessers een opgelegde kans op 1-0 had gemist, viel de openingstreffer alsnog: Van de Streek kopte een puntgave voorzet van Gyrano Kerk vol overtuiging binnen.

De wedstrijd was ontbrand en Vitesse moest reageren. Na een half uur tekenden de Arnhemmers met een beetje geluk voor de felbegeerde uitgoal: Matavz zette zijn knie tegen een kopbal van Mohammed Dauda en liet Marsman kansloos. FC Utrecht ging niet bij de pakken neerzetten en was via Kerk dichtbij een tweede treffer: de spits stuitte echter op Remko Pasveer en trof vervolgens de paal.

Na rust probeerde FC Utrecht de draad weer op te pakken. Van de Streek miste de verre hoek op een haar na en een doelpunt van Dessers werd afgekeurd wegens nipt buitenspel. De thuisploeg kon zijn krachtenverslindende spel echter niet volhouden en ook bij het behoudende Vitesse leek de tank leeg te zijn. De amusementswaarde van de wedstrijd daalde dan ook snel.

In de slotfase probeerde FC Utrecht het nog één keer. Pasveer duwde echter een schot van Sean Klaiber over de lat, zag Willem Janssen via via over koppen, kon opgelucht ademhalen nadat een schitterende volley van Simon Gustafson rakelings naast vloog en pakte een kopbal van Janssen klemvast. Vitesse hield stand en kan met een gunstige uitgangspositie aan de return in eigen huis beginnen komende dinsdagavond.

Opstelling en beoordelingen: 
FC Utrecht
: Nick Marsman 5; Sean Klaiber 7, Willem Janssen 5.5, Emil Bergström 6.5, Nicolas Gavory 5; Lukas Görtler 7.5 (87. Mark van der Maarel -), Rico Strieder 5.5 (82. Urby Emanuelson -), Sander van de Streek 6.5, Simon Gustafson 6.5; Gyrano Kerk 6.5, Cyriel Dessers 6 (82. Michiel Kramer -)

Vitesse: Remko Pasveer 7.5; Vyacheslav Karavaev 6.5, Maikel van der Werff 5.5, Danilo Doekhi 4.5, Alexander Büttner 5 (74. Max Clark -); Mohammed Dauda 5, Navarone Foor 6, Martin Ødegaard 5., Thulani Serero 5.5, Bryan Linssen 5; Tim Matavz 6 (65. Thomas Buitink 6)

Man of the match: Lukas Görtler
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020