Ger Senden start inzamelingsactie voor noodlijdend Roda JC

24 mei 2019, 22:09

Ondanks dat hij vorig jaar na dertig jaar trouwe dienst door Roda JC aan de kant werd gezet, is oud-verdediger en clubicoon Ger Senden begonnen met een inzamelingsactie om zijn club van een faillissement te redden. Eerder deze week werd bekend dat de situatie voor de Limburgse club er slecht uitziet.

Vóór komende dinsdag moet er een investeerder zijn gevonden die geld wil steken in Roda JC. Vervolgens moet voor 15 juni een sluitende begroting bij de KNVB worden aangeleverd. Volgens De Limburger ontbreekt er bij Roda nog een bedrag van negen ton. Mocht de deadline van komende dinsdag niet worden gehaald, dan volgt er naar verluidt een faillissementsaanvraag. 

Lees ookRoda JC moet serieus gaan vrezen voor aanvraag faillissement

Senden is nu samen met andere oud-spelers en clubmensen een actie begonnen om geld bij elkaar te krijgen. "Het benodigde geld is er nog niet", zegt Senden tegen De Limburger. "Daarom is het nu zaak om hiermee naar buiten te komen. Sponsoren, supporters, grote bedrijven, we roepen iedereen op om zich aan te sluiten. Ik laat de club nooit vallen." Hij noemt zijn inzameling een noodkreet.

De huidige eigenaar Frits Schrouff is momenteel in gesprek met een aantal partijen over een overname. Hij heeft aangegeven geen geld meer te willen steken in de club, zoals hij in het verleden meermaals heeft gedaan. Senden zegt ook met Schrouff contact te hebben over zijn actie, die de naam Roda 2.0 heeft gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen