Excelsior wil snel promoveren, maar niet tegen elke prijs

Excelsior wil snel promoveren, maar niet tegen elke prijs

24 mei 2019 – Excelsior wil na de degradatie van afgelopen woensdag zo snel mogelijk weer de stap omhoog maken richting de Eredivisie, maar zal daarvoor niet met geld gaan smijten komend seizoen. Dat zegt directeur Ferry de Haan. Met welke trainer Excelsior gaat proberen te promoveren, is nog niet bekend. Met de huidige coach Ricardo Moniz moet nog gesproken worden over diens toekomst."We hebben intern afgesproken om zo spoedig mogelijk weer te promoveren", zegt De Haan bij RTV Rijnmond. "Dat wil je altijd binnen een jaar doen, maar dat is niet eenvoudig. Wij gaan geen onverantwoorde risico's nemen, maar zullen er wel alles aan doen om zo snel mogelijk weer in de Eredivisie te komen." Excelsior zal volgend seizoen gaan werken met een begroting die rond de vijf miljoen euro ligt.

Vanwege alle clausules in de diverse contracten houdt Excelsior na de degradatie nog maar zo'n negen spelers over. "We zullen heel creatief moeten zijn", zegt De Haan. "We zullen het boeltje weer bij elkaar moeten rapen en verder gaan." Ondanks alle veranderingen en de grote clubs die in de Eerste Divisie actief zijn, moet het volgens De Haan niet zo zijn dat Excelsior volgend seizoen niet mee gaat strijden om promotie. "Als je vijf jaar in de Eredivisie hebt gespeeld zou ik het niet over mijn lippen kunnen verkrijgen om te zeggen dat wij alleen maar anoniem mee gaan tikken."

De toekomst van Moniz
De Haan gaf nog niet de garantie dat Ricardo Moniz ook komend seizoen aan het roer staat in Rotterdam. Moniz kwam aan het einde van het seizoen binnen nadat Adrie Poldervaart was opgestapt, maar kon de ploeg dus niet behoeden voor degradatie. Sinds de uitschakeling tegen RKC Waalwijk heeft er nog geen gesprek tussen de trainer en het bestuur plaatsgevonden. "Na het weekend hebben wij contact", zegt De Haan. "Het is de vraag wat hij wil en wat wij willen." De Haan wil de periode van Moniz bij Excelsior ondanks de degradatie niet als mislukt bestempelen. "Hij heeft het lef gehad om in te stappen toen het moeilijk was. Het is te makkelijk om te zeggen dat hij het niet goed heeft gedaan. Maar het resultaat is niet wat we allemaal gehoopt hadden."

Lees ookMoniz gedegradeerd met Excelsior: "Ik had dit niet verwacht"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 juni 2019

  2. zondag 16 juni 2019

  3. zaterdag 15 juni 2019