Veel afwezigen bij gehavend FC Utrecht, Vitesse ongewijzigd

Veel afwezigen bij gehavend FC Utrecht, Vitesse ongewijzigd

24 mei 2019 – FC Utrecht mist een groot aantal spelers in hun eerste finalewedstrijd tegen Vitesse voor een plek in de Europa League. Trainer Dick Advocaat kan onder meer niet beschikken over keeper David Jensen en ook Jean-Christophe Bahebeck, die twee keer scoorde in de beslissende halve finale tegen Heracles Almelo, is niet van de partij.Wat de reden voor de afwezigheid van doelman Jensen is, is niet duidelijk. Hij wordt onder de lat vervangen door reservekeeper Nick Marsman. De achterhoede bestaat uit Sean Klaiber, Willem Janssen, Emil Bergström en Nicolas Gavory. Dit was tegen Heracles afgelopen dinsdag ook het geval. Timo Letschert is niet op tijd fit. Op het middenveld ontbreekt Riechedly Bazoer. Ook Joris van Overeem doet niet mee. Het middenveld wordt nu gevormd door Rico Strieder, Simon Gustafson en Sander van de Streek. Die laatste begon tegen Heracles nog op de bank.

Bahebeck kan zijn doelpuntentotaal in de play-offs niet verder opkrikken vanavond, want ook hij is er dus niet bij. De Franse spits ontbrak al vaker dit seizoen. Voor hem start Lukas Görtler. Othman Boussaid, die dinsdag nog in de basis stond, zit vanavond ook niet bij de selectie. Cyriel Dessers en Gyrano Kerk maken de aanvalslinie van de thuisploeg compleet. Tegenstander Vitesse, dat in de halve finale FC Groningen uitschakelde, speelt in precies dezelfde opstelling als eerder deze week.

Opstelling FC Utrecht: Marsman; Klaiber, Janssen, Bergström, Gavory; Gustafson, Strieder, Van de Streek; Dessers, Görtler, Kerk

Opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Van der Werff, Doekhi, Büttner; Foor, Serero, Ødegaard, Linssen, Dauda; Matavz 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019