'John Terry in beeld als coach bij Middlesbrough, Reiziger valt af'

'John Terry in beeld als coach bij Middlesbrough, Reiziger valt af'

24 mei 2019 – John Terry zou in beeld zijn om de nieuwe trainer van het Engelse Middlesbrough te worden. Hij zou één van de vier kandidaten zijn om de ontslagen Tony Pulis op te volgen bij de club op het tweede niveau. Ook Jong Ajax-trainer Michael Reiziger stond op de kandidatenlijst, maar door zijn naam lijkt een streep te zijn gezet.De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat Terry deze week een gesprek heeft gehad met de voorzitter van Middlesbrough Steve Gibson. Die zal dit weekend verder nadenken over zijn keuze en naar verwachting eind volgende week de naam van de nieuwe manager bekend gaan maken. In de tussentijd moet Terry als assistent-trainer proberen met zijn huidige club Aston Villa te promoveren naar de Premier League. Komende maandag staat die ploeg in de finale van de play-offs tegenover het Derby County van Frank Lampard.

De belangrijkste concurrent voor Terry om de positie als trainer van Middlesbrough is Slaviša Jokanovi?. De Serviër heeft ervaring met het binnenhalen van promoties, iets wat Middlesbrough graag wil. Jokanovi? promoveerde afgelopen seizoen met Fulham naar het hoogste niveau en deed dat eerder met Watford. Jokanovi? heeft momenteel geen club, omdat Fulham hem eerder dit seizoen ondanks die promotie aan de kant zette wegens een reeks slechte resultaten.

Lees ookMiddlesbrough en HSV liepen promotie mis en ontslaan trainer

Reiziger
Paul Heckingbottom, die eerder coach was van onder meer Leeds United en Jonathan Woodgate, die al bij Middlesbrough werkt als trainer, zijn eveneens in beeld voor de vacante positie. Middlesbrough eindigde dit seizoen als zevende en mistte daardoor de play-offs om promotie naar de Premier League. Michael Reiziger, die in het verleden nog bij Middlesbrough speelde, werd ook genoemd. Volgens The Guardian zijn er met hem echter geen gesprekken gevoerd om de nieuwe trainer te worden. Reiziger vertrekt na dit seizoen als coach van Jong Ajax en schuift waarschijnlijk door naar de positie van assistent-trainer bij het eerste elftal.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021