Fraser in finale met Sparta: "Worden twee hele zware wedstrijden"

Fraser in finale met Sparta: "Worden twee hele zware wedstrijden"

24 mei 2019 – Henk Fraser wil met Sparta Rotterdam morgenavond meteen toeslaan in de eerste finalewedstrijd om promotie naar de Eredivisie tegen De Graafschap. Volgens Fraser is zijn ploeg namelijk beter in thuiswedstrijden dan in duels buiten de deur van Het Kasteel. Hij heeft het ideale scenario in zijn hoofd, maar beseft ook dat zijn ploeg met alle situaties rekening moet houden."Ideaal zou zijn om zelf één of twee keer te scoren en de nul te houden", kijkt Fraser vooruit voor de camera van RTV Rijnmond. "Maar als je het goed doet, wordt het niet beslist op basis van één wedstrijd." In de halve finale werd TOP Oss na twee overwinningen betrekkelijk eenvoudig aan de kant gezet. In Oss werd het 0-2 en in Rotterdam won Sparta met 3-0. "Dat hebben we uitstekend gedaan, met name in de discipline en het resultaat", blikt Fraser terug.

De Graafschap moet de laatste horde worden op weg naar de Eredivisie, maar Fraser weet dat dat een ploeg van een heel ander kaliber is. "Zij worden gesteund door een heel mooi publiek en zijn fysiek behoorlijk in orde en ook qua lengte en individuele kwaliteiten." Als voorbeelden noemt Fraser de vrije trappen van Youssef El Jebli, de snelheid van Delano Burgzorg en Furdjel Narsingh en zegt hij gecharmeerd te zijn van Charlison Benschop.

Lees ookDe Jong hoopt dat ervaring De Graafschap langs Sparta helpt

Promoveren
De Eredivisie lonkt dus voor Sparta, dat in de reguliere competitie tweede eindigde achter kampioen FC Twente. Fraser heeft vertrouwen in zijn ploeg, maar weet dat De Graafschap er alles aan zal doen om degradatie te ontlopen. "Het worden twee hele zware wedstrijden. Ik merk wel een hele goede sfeer in de ploeg. Dat heeft deels te maken met de resultaten, maar dat is er het hele seizoen ook al geweest. We hebben de kans om te promoveren en dat merk je. Het zou goed zijn voor de club, de ploeg en het individu." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 januari 2020

  2. woensdag 22 januari 2020