De Jong hoopt dat ervaring De Graafschap langs Sparta helpt

De Jong hoopt dat ervaring De Graafschap langs Sparta helpt

24 mei 2019 – Henk de Jong denkt dat zowel zijn De Graafschap als Sparta Rotterdame evenveel kans heeft om te promoveren naar de Eredivisie. In een tweeluik strijden de ploegen uit Doetinchem en Rotterdam morgenavond en dinsdagavond voor één plek op het hoogste niveau. De Jong hoopt dat de Eredivisie-ervaring voor zijn ploeg de doorslag zal geven in de strijd om handhaving.De Graafschap ontdeed zich in de halve finale over twee duels van Cambuur. Na het 1-1 gelijkspel in Leeuwarden werd er woensdagavond op De Vijverberg met 2-0 gewonnen. "We hebben tegen Cambuur super aanvallend gespeeld en het risico genomen om die wedstrijd te winnen", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. Doordat De Graafschap wist te winnen is De Jong volgend seizoen trainer in de Eerste Divisie, omdat hij dan aan het roer staat bij Cambuur.

In de komende twee duels tegen Sparta moet hij ervoor zorgen dat hij in het nieuwe seizoen niet tegen De Graafschap hoeft te spelen, wat zou betekenen dat de ploeg zich handhaaft. "Het wordt een uitdaging om het goed voor elkaar te hebben tegen een lastige tegenstander", doelt De Jong op Sparta. Het elftal van Henk Fraser won over twee duels van TOP Oss in de halve finale. "We hebben gewoon een kans en daar gaan we voor", zegt De Jong. "We hebben het hele seizoen ons best gedaan om juist nu het verschil te kunnen maken. Het is fifty-fifty, maar ik hoop dat wij in het voordeel zijn door de 34 wedstrijden die we in de Eredivisie gespeeld hebben."

Opstelling
In de thuiswedstrijd tegen Cambuur begon De Graafschap zeer offensief met aanvaller Fabian Serrarens op het middenveld en Charlison Benschop daarnaast nog in de punt. Of dat in de finale tegen Sparta ook zo zal zijn, is nog afwachten. "De opstelling zal in grote lijnen hetzelfde blijven. Misschien dat er een kleine wijziging komt. Maar alles wat je verandert, vergt weer een aanpassing", besluit de trainer.

Lees ookOverzicht: dit is het schema van de finale in de play-offs

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019