VVV-Venlo haalt met Schäfer Duitse verdediger binnen

VVV-Venlo haalt met Schäfer Duitse verdediger binnen

24 mei 2019 – VVV-Venlo heeft zich voor komend seizoen versterkt met Steffen Schäfer. De centrale verdediger komt transfervrij over van 1. FC Magdeburg, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Limburg, met de optie voor nog één jaar."Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie", aldus manager voetbal Stan Valckx over de nieuwste aanwinst van de Eredivisie-club.

Zelf kijkt hij ook uit naar zijn tijd bij VV-Venlo. "In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past. Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV. Afgelopen seizoen keurig twaalfde en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw stapje omhoog."

Eerder deze week haalde de club Elia Soriano en de eveneens Duitse middenvelder Richard Neudecker. Het zijn naast Lars Unnerstall (die overigens weer vertrekt), Axel Borgmann, Christian Kum en Nils Röseler zeker niet de eerste Duitse spelers in dienst van VVV-Venlo.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019