Officieel: Ajax stelt Van der Gaag aan als trainer van beloftenteam

24 mei 2019, 15:23

Ajax heeft Mitchell van der Gaag gestrikt als nieuwe trainer voor Jong Ajax. Hij is de opvolger van Michael Reiziger, wiens contract afloopt maar door zou schuiven als assistent naar de technische staf van Erik ten Hag. Van der Gaag tekent een contract voor twee seizoenen.

Van der Gaag werkte dit seizoen bij NAC Breda, waar hij zelf de handdoek in de ring gooide. "Ik ben uiteraard erg blij met mijn aanstelling. Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging", zegt Van der Gaag op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie."

In de seizoenen voor NAC werkte Van der Gaag twee jaar succesvol bij Excelsior. "De laatste drie jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan", aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie. Bij ons beloftenelftal is de overgang van spelers van de bovenbouw naar Jong Ajax van belang. Van daaruit moet de gang naar de A-selectie op een goede manier verlopen. In dat proces gaat Mitchell een belangrijke rol spelen, zoals wij dat verwachten van de trainer van Jong Ajax. Daarin zien wij hem als de juiste persoon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen