Doekhi wil zich ontwikkelen bij Vitesse én Jong Oranje

Doekhi wil zich ontwikkelen bij Vitesse én Jong Oranje

24 mei 2019 – Vitesse-verdediger Danilho Doekhi kent dit jaar zijn grote doorbraak in de Eredivisie. De twintigjarige voetballer kwam afgelopen zomer van Ajax en kende een jaar met vallen en opstaan. Goede duels werden afgewisseld met mindere en ook pakte hij twee snelle rode kaarten achter elkaar. Al met al is hij tevreden over zijn eerste seizoen in Arnhem, al wil hij meer. "Het is een teleurstelling als ik volgend seizoen niet alles speel."In het duel met Feyenoord – zijn Eredivisie-debuut – pakte Doekhi tweemaal geel en dus rood, drie optredens later pakte hij rood tegen PSV. "In het begin wist ik niet echt wat ik kon verwachten bij Vitesse. Eerst kwam ik niet echt aan bod, maar na een tijdje kreeg ik mijn kans", blikt Doekhi terug.

Voor Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff is het prettig om naast Doekhi te spelen. "Hij doet het inmiddels erg goed", oordeelt de captain. "In het begin had hij even tijd nodig om te winnen, maar dat is ook wel logisch. Het is fijn om met hem te spelen, dat voelt goed als een tandem. Hoewel ik dat ook met Jake (Clarke-Salter, red.) had, is het prettig om met Danilho een Nederlandse jongen naast je te hebben. Dat communiceert makkelijk, natuurlijk."

Gedurende het seizoen veroverde hij een basisplaats onder Leonid Slutsky. "Ik denk dat ik het niveau inmiddels goed aan kan. Daar was ik wel benieuwd naar", is hij eerlijk. Inmiddels heeft hij een vaste basisplaats veroverd en dat is ook de doelstelling voor volgend seizoen. "Ik wil me blijven ontwikkelen en volgend jaar een heel seizoen volmaken. Belangrijk zijn voor het team en alles spelen. Of het een teleurstelling zou zijn als ik niet speel? Ja, zeker."

Jong Oranje
Ook wil Doekhi in beeld blijven voor Jong Oranje. Door het succes van Vitesse in de play-offs is hij ditmaal niet opgeroepen door Erwin van de Looi, maar dat moet normaliter anders zijn. "We hebben het erover gehad: als ik alles blijf spelen bij Vitesse en ik ontwikkel me verder, dan blijf ik zeker in de picture. Ik ben blij dat ik Jong Oranje heb gehaald dit seizoen, dat was één van mijn doelstellingen op voorhand", aldus het neefje van Winston Bogarde.

Play-offs
Afgelopen week schakelde Vitesse in de halve finale van de play-offs FC Groningen uit nadat een opgedane 2-1 achterstand werd omgezet in een 3-1 zege. "We waren veel meer energiek dan het heenduel. We wisten dat we moeten scoren en winnen. We begonnen goed en scoorden direct, daar kregen we veel vertrouwen van", aldus de achterhoedespeler, die ook uitkijkt naar het treffen met FC Utrecht van vrijdagavond.

"Een lastige tegenstander, maar we gaan we vol vertrouwen in. Of het seizoen tóch geslaagd is als we de finale verliezen? Ja, dat denk ik wel. Het zou een klein smetje zijn als we de play-offs niet winnen. Maar het seizoen is al met al goed geweest", doelt hij op zijn eigen jaar en dat van Vitesse.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019