Reis sluit in voorbereiding aan bij hoofdmacht van FC Barcelona

Reis sluit in voorbereiding aan bij hoofdmacht van FC Barcelona

24 mei 2019 – Ludovit Reis ziet zijn transfer naar FC Barcelona als een jongensdroom. De middenvelder van FC Groningen maakte deze week zijn overstap naar Catalonië wereldkundig en kijkt enorm uit naar zijn nieuwe avontuur. Hij sluit in de voorbereiding in eerste instantie aan bij het eerste. "En dan wil ik daar vol voor mijn kans gaan", zei hij.Tijdens de afsluitende persconferentie van Reis in Groningen gingen de hoofdrolspelers in op de details van de overgang. Hans Nijland liet weten dat er 'mooie' verkooppercentages zijn bedongen en dat de club ook een aantal (gegarandeerde) premies heeft bedongen, evenals een doorverkooppercentage. "Ik ben trots en blij dat ik daarheen kan gaan", zei de jonge middenvelder zelf.

"Het is een jongensdroom die uitkomt, ik wil FC Groningen en alle (jeugd)trainers bedanken", aldus Reis, die vanaf september in beeld was bij de Catalaanse topclub. "Woensdag heb ik de medische keuring gehad en dan zie je spelers als Jasper Cillessen, Sergio Busquets, Lionel Messi. Dat ga ik niet meer vergeten, hartstikke mooi dat je zo'n stap kan zetten. Een droom die is uitgekomen."

In eerste instantie begint Reis dus bij het eerste team. Hoewel de verwachting is dat hij vervolgens wordt verhuurd of naar het tweede elftal gaat, wil hij zelf vol voor zijn kans bij het eerste gaan. "Het is kijken hoe ik me presenteer. Ik wil de kansen pakken die ik ga krijgen. Nu eerst even tot rust komen en dan er vol ingaan."

Lees ook: Reis: talent van Groningen is niet bang voor nieuwe concurrentie

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019