Heerenveen installeert nieuwe preses stichtingsbestuur en rvc-lid

Heerenveen installeert nieuwe preses stichtingsbestuur en rvc-lid

24 mei 2019 – Fedde Pronk is de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van sc Heerenveen. Hij is daarmee de opvolger van Cees Roozemond, die via de raad van commissarissen (rvc) op de directeursstoel van Heerenveen terechtkwam. Daarnaast is Henny Groot Kormelink toegetreden tot de rvc. Als opvolger van Hans Westerhof is de portefeuille technische zaken zijn verantwoordelijkheid.Pronk (56) heeft veel ervaring op in de financiële- en duurzaamheidssector. De Fries is mede-eigenaar van The Green World Company, dat advies geeft in duurzame energie. Eerder was hij directeur van Sportstad Heerenveen en Rabobank Heerenveen-Gorredijk. In zijn nieuwe functie bij Heerenveen is hij preses van het hoogste cluborgaan.

Eerder vervulde Roozemond die rol binnen het stichtingsbestuur. Vanuit die positie zegde hij dit seizoen het vertrouwen op in de rvc, wat ook het vertrek van directeur Luuc Eisenga inleidde. Roozemond schoof vervolgens door via interim-voorzitter van de rvc naar het directeurschap van Heerenveen.

In de nieuwe rvc richt Groot Kormelink - een ervaren voetbaldocent en voormalige hoofdredacteur van vakblad De Voetbaltrainer - zich op de technische zaken. De rvc van Heerenveen bestaat nu uit voorzitter Egbert van Hes (algemene en commerciële zaken), Willem Jan van Elsacker (financiën en vastgoed) en dus Groot Kormelink.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019