AZ-directeur Huiberts: "Wil grootste deel groep bij elkaar houden"

24 mei 2019, 11:06

AZ-directeur Max Huiberts is vastbesloten om de selectie in Alkmaar niet uit elkaar te laten vallen. Hoewel er veel talenten in de sluimerende belangstelling staan, komt er geen uitverkoop en wil Huiberts de nieuwe selectie snel rond hebben. "Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik de groep voor het grootste deel bij elkaar wil houden. We hebben de spelers niet voor niets langlopende contracten aangeboden."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik verwacht niet veel transfers en wil op tijd klaar zijn, omdat ik komend seizoen heel graag de groepsfase van de Europa League wil halen", zegt Huiberts. "Het is een belangrijke doelstelling. Europees voetbal is aantrekkelijk voor de spelers en goed voor ons. En de supporters vinden het geweldig. We moeten de boel dus heel snel compleet hebben."

Dat is namelijk een van de issues die afgelopen seizoen níet goed ging. Toen ontbrak er een spits bij AZ, dat in de voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld. "Dat is wat ik mezelf kan aanrekenen: dat ik de selectie toen nog niet op orde had. Alleen: het is in deze wereld zo moeilijk te voorspellen wat er op de korte en lange termijn kan gebeuren. Dat is ook nu weer lastig, zo bleek deze week nog bij Adam Maher. We werden verrast door het bericht van zijn zaakwaarnemer dat Adam niet bij AZ wil blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen