Transferweekje: Neres, hereniging bij Feyenoord en Strootman

25 mei 2019, 12:08

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[277316][right-half][]}Feyenoord-hereniging

Als kersvers technisch directeur van Feyenoord mag Sjaak Troost meteen volop aan de bak. Met nauwelijks financiële middelen moet hij een fatsoenlijk elftal samenstellen voor Jaap Stam. Vooralsnog worden vooral spelers genoemd die een verleden hebben in De Kuip. Volgens het Algemeen Dagblad staat de transfervrije Leroy Fer, wiens aflopende contract bij Swansea City niet is verlengd, te popelen voor een comeback. Het AD liet deze week ook de namen van Daryl Janmaat (Watford), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) vallen. Het Engelse [a,https://www.standard.co.uk/sport/football/watford/feyenoord-keen-to-resign-daryl-janmaat-this-summer-if-watford-fail-to-guarantee-him-firstteam-role-a4149641.html,_blank,Evening Standard] voegde daaraan toe dat Feyenoord Janmaat inderdaad graag terughaalt naar Rotterdam. De rechtsback heeft op Vicarage Road nog een eenjarig contract en is bovendien niet verzekerd van een basisplaats. Janmaat zou dan ook zelf openstaan voor een rentree.

Ook Atlético wil Neres

Het rijtje geïnteresseerde clubs voor David Neres wordt alsmaar groter. Atlético Madrid sluit zich aan bij onder meer Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Liverpool en AC Milan. Diego Simeone wil de vleugels van Atleti een upgrade geven en met name de rechterkant. Volgens AS heeft hij daarom zijn ogen laten vallen op Neres, die vooral in de Champions League hoge ogen gooide en deze zomer met Brazilië om de Copa America speelt. El Cholo weet ook dat de concurrentie moordend is en Ajax een forse transfersom verlangt voor de Braziliaan. Met de verkoop van Lucas Hernandez (80 miljoen euro) aan Bayern München en het aanstaande vertrek van Antoine Griezmann, die minimaal 120 miljoen euro moet opleveren, is de Madrileense portemonnee in ieder geval goed gevuld.

{image[334600][right-half][]}Gezocht: twee verdedigers voor PSV

PSV heeft spoedig twee nieuwe verdedigers nodig. Door het vertrek Daniel Schwaab en Aziz Behich, die vrijdag tekende bij Istanbul Basaksehir, heeft de vice-kampioen een tweetal vacatures. Voor de opvolging van Schwaab heeft PSV een aantal lijntjes uitstaan, schrijft het Eindhovens Dagblad. Daarvoor oriënteert de club zich op het buitenland. Volgens de krant komt er in principe ook nieuwe speler voor Behich. Ook die dient normaliter als back-up voor Angelino. Het liefst haalt PSV een linksback, de ook als linker centrale verdediger uit de voeten kan.

Exit Strootman?

Kevin Strootman zou na één seizoen zomaar weer kunnen vertrekken bij Olympique Marseille. Die geruchten steken de kop op na het aangekondigde vertrek van trainer Rudi Garcia. De twee werkten succesvol samen bij AS Roma en mede daarom kwam Strootman vorige zomer naar de Franse havenstad. De 29-jarige middenvelder kan Garcia nu volgen richting de uitgang. Strootman dreigt het slachtoffer te worden van het teleurstellende seizoen waardoor L'OM naar verluidt moet saneren. De Ridderkerker is na Dimitri Payet de duurste aankoop uit de clubhistorie en drukt met zijn salaris op de begroting. Volgens Sky Sports is Strootman al aangeboden bij Manchester United, Everton en West Ham United.

{image[334601][right-half][]}Keizer weer geïnteresseerd in Tete

Aan de periode van Kenny Tete bij Olympique Lyon lijkt deze zomer een einde te komen. Niet alleen tekende concurrent Rafael eerder deze maand een nieuw én verbeterd contract, ook wordt de rechtsback weer in verband gebracht met Sporting Portugal en Marcel Keizer. In decemer had de man die in Amsterdam ook samenwerkte met Keizer volgens Record al geïnformeerd en het Portugese A Bola meldt opnieuw interesse voor Tete. Gezien het geringe aantal speelminuten zou hij zelf ook wel oren hebben naar een overgang.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen