Spoorboekje: diverse bekerfinales, play-offs en Transferweekje

25 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 25 mei.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

Sporting Lissabon - FC Porto (18.15 uur)

Gaat Marcel Keizer op voor zijn tweede prijs van het seizoen? Dat is de inzet tijdens de finale van de Taca de Portugal. Mocht de Nederlander erin slagen om beide Portugese bekers te winnen - de eerste is reeds behaald - dan kan hij terugkijken op een prima seizoen. De ploeg scoorde er onder zijn leiding lustig op los, greep de derde plaats in de Primeira Liga en er is eremetaal gehaald. Alleen de Europa League-prestaties vormen een smetje.

RB Leizpig - Bayern München (20.00 uur)

Het allerlaatste kunststukje van Arjen Robben en Franck Ribery in het shirt van Bayern München: de bekerfinale tegen RB Leipzig. Voor trainer Niko Kovac belangrijk, omdat zijn baan op het spel staat. Wanneer Bayern onderuit gaat, moet de coach vrezen. Vorig jaar ging de Kroaat nog met de beker aan de haal, toen hij met Eintracht Frankfurt zijn huidige club versloeg.

FC Barcelona - Valencia (21.00 uur)

Gaat FC Barcelona voor het tweede seizoen op rij voor de dubbel? Dan moet het elftal van Ernesto Valverde wel zien af rekenen met Valencia, dat een ijzersterke tweede seizoenshelft heeft neergezet. Bovendien kampen de Catalanen met het nodige blessureleed, van Luis Suárez, Marc-André Ter Stegen, Ousmane Dembélé tot aan Phillippe Coutinho. Wie zijn wel fit genoeg om te spelen in de eindstrijd van de Copa del Rey?

Voetbal op tv

16.00 uur: Heart of Midlothian - Celtic, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Schotse beker

18.30 uur: RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de play-offs

20.00 uur: RB Leipzig - Bayern München, ARD, live verslag van de Duitse bekerfinale

20.45 uur: Sparta Rotterdam - De Graafschap, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de play-offs

21.00 uur: FC Barcelona - Valencia, FOX Sports 5, live verslag van de Spaanse bekerfinale

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen