FC Groningen legt Poldervaart vast als nieuwe assistent van Buijs

FC Groningen legt Poldervaart vast als nieuwe assistent van Buijs

24 mei 2019 – FC Groningen heeft Adrie Poldervaart toegevoegd aan de technische staf voor komend seizoen. De trainer die ontslag nam als hoofdcoach van Excelsior is de opvolger van Hennie Spijkerman, die na zijn eerste seizoen vertrekt in het hoge noorden. De nieuwe assistent-trainer tekent een contract voor in eerste instantie één seizoen. Ook Alfons Arts wordt toegevoegd aan de technische staf als opvolger van Peter Hoekstra. Dat meldt FC Groningen. "Voor elke trainer in het betaalde voetbal is het een enorme uitdaging om bij een club als FC Groningen te werken. Ik snap de reactie van mensen die de stap van hoofdtrainer bij Excelsior naar assistent bij FC Groningen opmerkelijk vinden, maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan", laat Poldervaart – die eerder fysiotherapeut was op Kralingen – weten. "Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan. De naamgeving van de functie is voor mij totaal irrelevant."

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is ook blij met de komst van Poldervaart. "Met collega-directeur Wouter Gudde hebben we bovendien iemand in ons midden, die Adrie goed kent en uit ervaring weet waar zijn kwaliteiten liggen. Daarna hebben wij met een aantal voetbaltechnische mensen verschillende sessies met Adrie gehad en meerdere intensieve en indringende gesprekken gevoerd. Daarbij zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Adrie de staf op een goede manier kan aanvullen en beter maken", aldus Fledderus.

De naam van Poldervaart komt overigens niet direct uit de koker Wout Gudde – die de overstap naar FC Groningen recent maakte. Danny Buijs zag een samenwerking met de coach zelf erg zitten. Arts was het afgelopen seizoen werkzaam bij het 023-team van de Groningers. 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019