Beroep tegen Korotaev verworpen: sprankje hoop voor Roda JC

Beroep tegen Korotaev verworpen: sprankje hoop voor Roda JC

24 mei 2019 – Aleksei Korotaev biedt Roda JC een sprankje hoop. De rechtbank in Dubai heeft het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin International tegen de Zwitserse Rus verworpen. Daardoor lijkt er spoedig een einde te komen aan het reisverbod en kan de investeerder van Roda gauw van de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland komen. Dat meldt De Telegraaf. Dit kan mogelijkheden bieden voor Roda, dat een faillissement boven het hoofd hangt.Korotaev verkeerde ruim twee jaar in de problemen vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque van zon 17,7 miljoen euro aan Helin. Dit is strafbaar in de Emiraten, waar de financieringsmaatschappij ook gevestigd is. Bijna zeven maanden zat Korotaev in de cel, waarna bleek dat zijn handtekening op de cheque was vervalst door Helin.

Vervolgens ging Helin in beroep tegen die uitspraak en werden honderden handtekeningen van Korotaev gecheckt om de echtheid van de krabbel op de cheque te controleren. Dat hoger beroep is nu verworpen, weet de ochtendkrant. Nu is de verwachting dat Korotaev binnen enkele weken kan reizen en ook zijn bankrekeningen weer vrij worden gegeven.

Als investeerder van Roda is hij twintig procent eigenaar van de club. De Limburgers zitten in zware financiële problemen. Eigenaar Frits Schrouff wil niet langer de gaten in de begroting dichten. Mogelijk vraagt Roda volgende week het faillissement aan als zich geen investeerder heeft gemeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019