'NEC zet grootverdieners Van den Berg en Darri in de etalage'

'NEC zet grootverdieners Van den Berg en Darri in de etalage'

24 mei 2019 – NEC wil grootverdieners Joey van den Berg en Brahim Darri slijten. De twee hebben een doorlopend contract en drukken met hun salaris zwaar op de Nijmeegse begroting. Daartegenover staat de definitieve komst van doelman Mattis Branderhorst, die afgelopen half jaar gehuurd werd van Willem II.Dat meldt De Gelderlander. Van den Berg en Darri werden vorige zomer met veel bombarie gepresenteerd in De Goffert, maar konden de verwachtingen niet waarmaken. Van den Berg viel vooral op door het verzamelen van negen gele en twee rode kaarten. Darri werd vlak na de winterstop uit de selectie gezet en maakte het seizoen op huurbasis af bij FC Den Bosch. Ook Rens van Eijden behoort tot de grootverdieners, maar is een zomerse transfer vanwege een langdurige blessure onmogelijk.

De verkoop van de twee moet de druk spelersbegroting ontlasten. NEC verkeert in een financieel penibele situatie waardoor een sanering de club boven het hoofd hangt. Daarbij is NEC ook nog op zoek naar een trainer en technisch directeur. Volgens de regionale krant hoopt directeur Wilco van Schaik op geld via investeerders en transferinkomsten.

Branderhorst
Toch heeft NEC alvast een speler voor volgend seizoen vastgelegd. Branderhorst komt na een halfjaar op huurbasis onder contract te staan nadat Willem II eerder besloot niet verder te gaan met de keeper. Zo kan NEC hem transfervrij vastleggen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019