Tuchel wil dat Neymar en Mbappé blijven: "Maar zijn niet naïef"

Tuchel wil dat Neymar en Mbappé blijven: "Maar zijn niet naïef"

23 mei 2019 – Het wordt ook voor Paris Saint-Germain een belangrijke transferzomer. Het is de vraag of Kylian Mbappé, die onlangs opzien baarde met teksten over een eventueel vertrek, en Neymar de Franse club trouw blijven. Trainer Thomas Tuchel wacht het af."Als trainer wil ik natuurlijk dat ze blijven", zegt Tuchel tegen AS. "Maar het is voetbal en ik ben niet naïef. Veel clubs zijn geïnteresseerd in die spelers en de markt is op hol geslagen. Natuurlijk wil ik dat ze er komend seizoen nog steeds zijn. Maar als dat niet zo is, dan vinden we wel weer oplossingen."

Mbappé werd afgelopen weekend verkozen tot Beste Speler van het Seizoen in de Ligue 1. Nadat hij die prees kreeg, zaaide hij twijfel over zijn toekomst. "Dit is een heel belangrijk moment voor mij. Ik ben op een kruispunt in mijn carrière aangekomen", speechte hij. "Ik heb hier veel geleerd en ontdekt, maar dit is misschien het moment dat ik meer verantwoordelijkheden krijg. Misschien bij Paris Saint-Germain - met alle plezier blijf ik - of misschien ergens anders bij een nieuw project."

Niet slim, vindt Tuchel. "Het is niet nodig om zo'n speech te geven. Hij is een speciale speler voor ons en natuurlijk willen we samen prijzen pakken. Ik ben niet boos op hem."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 november 2019

  2. maandag 18 november 2019