FC Groningen bevestigt transfer Chabot naar Sampdoria

23 mei 2019, 16:51

Op de dag dat FC Groningen middenvelder Ludovit Reis aan FC Barcelona heeft verkocht, neemt de club afscheid van nog een vaste basiskracht. De Duitse centrumverdediger Jeffrey Chabot vertrekt namelijk naar Sampdoria, zo heeft de club bekendgemaakt. De 21-jarige speler heeft bij de Serie A-club een meerjarig contract getekend.

Chabot kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam en tekende in Groningen voor vier seizoenen. De Duitser speelde bij Groningen 29 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Als verdediger maakte Chabot dusdanig veel indruk dat Sampdoria hem graag wilde hebben. De transfer naar de Italiaanse club is donderdag helemaal in orde gemaakt door alle partijen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is tevreden. "Na de overgang van Ludovit Reis naar Barcelona, hebben we nu opnieuw een transfer gerealiseerd met een grote buitenlandse club. Daarop mogen we heel trots zijn", vertelt hij. "Jeffrey heeft zich na zijn overstap van Sparta naar Groningen in een jaar tijd sterk ontwikkeld. Zo goed dat nu al een gerenommeerde Italiaanse club voor hem op de stoep staat. Aan de ene kant is het jammer dat Jeffrey maar een korte periode bij ons heeft gespeeld, maar aan de andere kant laat het ook zien dat hij in een omgeving heeft gezeten waar talent zich snel en goed kan door ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen