Uitgeput Vitesse op tandvlees richting tweeluik met FC Utrecht

23 mei 2019, 13:32

Vitesse is aan het einde van z'n latijn, maar moet voor deelname aan de voorronde van de Europa League nog twee keer alles geven tegen FC Utrecht. "Ze zullen wat frisser zijn", weet Leonid Slutsky een dag voor het heenduel in De Galgenwaard.

Charly Musonda, Jake Clarke-Salter, Oussama Darfalou, Hillary Gong, Roy Beerens komen het tweeluik sowieso niet meer in actie. Waarschijnlijk ontbreekt vrijdag ook Matus Bero. Ondertussen bijt Bryan Linssen ook op zijn tandvlees, kampt Thomas Buitink met een pijlijke lies en is Tim Matavz nog niet honderd procent fit. "Het heeft ons veel energie gekost tegen Groningen. Maar natuurlijk zijn we in veel opzichten gelijk. De verschillen zijn klein", zegt Slutsky tegen Omroep Gelderland.

Nog meer komt de druk op de schouders van Martin Ødegaard te liggen. Ongetwijfeld dat Dick Advocaat iets probeert te bedenken om de man in vorm af te stoppen. "Het is kort dag om daar weer iets op te verzinnen", benadrukt Slutsky. "Je speelt zo kort op elkaar dat het lastig is om tactisch te verrassen. We zullen proberen met iets te komen, maar dat is niet makkelijk."

Na de wedstrijd in Utrecht wacht dinsdag de return in het Gelredome.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen