Siekman en Klok vertrekken bij FC Emmen: "Zoiets voel je"

Siekman en Klok vertrekken bij FC Emmen: "Zoiets voel je"

23 mei 2019 – Tim Siekman en Gersom Klok (beiden 28) hoorden deze week definitief dat FC Emmen afscheid van ze neemt. Beide verdedigers moesten zich dit seizoen tevreden stellen met een bijrol. "Toen het me dinsdag werd verteld, zei ik dat ik het al een beetje had zien aankomen. Zoiets voel je", aldus Klok."Als we waren gedegradeerd, was het misschien een ander verhaal geweest", vult Siekman (foto) aan in het Dagblad van het Noorden. "Dan zouden er jongens zijn vertrokken die nu misschien juist bijtekenen." Siekman speelt bijna zijn hele carrière voor FC Emmen.

Na een uitstapje bij HHC Hardenberg speelde hij zich sinds 2013 in de basis van de Drentse club. Eenmaal in de Eredivisie kregen anderen de voorkeur van Dick Lukkien. "Ik heb prachtige dingen meegemaakt en een promotie en de eredivisie achter mijn naam staan. Misschien is het voor beide kanten ook wel goed om eens verder te kijken. Het is hartstikke mooi geweest", aldus de verdediger. "Ik wil het liefst nog een paar jaar door. Ik sta overal voor open en kijk wel wat er op mijn pad komt. Er liggen wat contacten, maar er is nog niets concreets."

Klok was in het promotiejaar nog vice-aanvoerder, maar de rechtsback verloor dit seizoen rond de winterstop zijn basisplaats. Daarin speelde een cyste bij zijn blaas ook een rol. "Ik moet nog zien wat er was gebeurd als ik fit was gebleven. Misschien had ik dan minuten gemaakt en waren we alsnog om tafel gegaan. Maar de trainer zei dat Glenn (Bijl, red.) het heel goed doet als rechtsback. Dat vind ik zelf trouwens ook. En de club kiest voor een andere speler achter Glenn. Daar moet ik me bij neerleggen. Wat kan ik anders?"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019