Half gevuld stadion dreigt voor Europa League-finale

Half gevuld stadion dreigt voor Europa League-finale

23 mei 2019 – De Europa League-finale in Baku mondt steeds meer uit in een fiasco. De UEFA krijgt duizenden kaarten terug van Arsenal, Chelsea én sponsoren. Waarschijnlijk is het Olympisch Stadion in Azerbeidzjan aanstaande woensdag slechts voor de helft gevuld. Het decor van de finale kent een capaciteit van een kleine zeventigduizend toeschouwers.The Times weet dat Arsenal en Chelsea in totaal meer dan zesduizend tickets retourneren naar de UEFA. Ook sponsoren raken de kaarten maar niet kwijt. De kosten en de onmogelijkheden om in Baku te komen spelen hierin een grote rol.

Lees ook: UEFA wil Engelse fans helpen finale Europa League te bereiken

Daarmee wordt de finale in Azerbeidzjan steeds meer een mislukking. Eerder ontstond er kritiek op het aantal kaarten dat de Europese voetbalbond beschikbaar stelde aan de finalisten. Arsenal en Chelsea mochten ieder slechts zesduizend toegangsbewijzen verkopen.

Triest is ook dat Henrikh Mkhitaryan de finale niet kan spelen vanwege een conflict tussen Azerbeidzjan en zijn vaderland Armenië. Vanuit veiligheidsoogpunt vindt Arsenal het verstandiger om hem thuis te laten.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019