FC Emmen stemde met Ajax en PSV tegen veranderagenda

FC Emmen stemde met Ajax en PSV tegen veranderagenda

23 mei 2019 – Ajax en PSV stemden samen met FC Emmen tegen de veranderagenda. Omdat Heracles Almelo ten opzichte van november veranderde van standpunt, werd de vereiste meerderheid (vijf zesde) behaald. De beide topclubs stemden tegen vanwege de garanties die ze willen voor belfotenteams in de Eerste Divisie.Zowel Ajax als PSV wil af van een aantal regels, schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. In Amsterdam én Eindhoven zijn ze ongelukkig met de leeftijdsgrens, die voor afgelopen seizoen werd ingevoerd. Alleen spelers van 23 jaar en jonger mogen meespelen in de beloftenteams van Ajax en PSV. De Nederlandse grootmachten pleiten voor dispensatiemogelijkheden. In de huidige situatie kunnen oudere spelers zo weken of maandenlang aan de kant staan zonder dat ze wedstrijden spelen.

Tevens mogen spelers op maandag niet meedoen, als ze in het weekend op het wedstrijdformulier van de hoofdmacht stonden. Ajax en PSV vinden dat spelers die niet in het eerste hebben gespeeld, op maandag moeten kunnen spelen bij het Jong-elftal. Voor hen zijn de beloftenteams in de Eerste Divisie een belangrijke boost gebleken voor de ontwikkeling van talenten.

Ajax en PSV zijn bereid te betalen voor hun deelname aan de Eerste Divisie. Echter is een akkoord tot dusver uitgebleven. Volgens VI wil de Eerste Divisie meer geld zien. Ajax en PSV verschijnen nu wederom aan de onderhandelingstafel om alsnog tot een akkoord te komen.

FC Emmen
Emmen stemde tegen de veranderagenda vanwege de eis van verplichte deelname van vier beloftenteams in de Eerste Divisie. Emmen vindt principieel dat het als Eredivisie-club niet kan stemmen daarover, weet RTV Drenthe.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019