Wiegman: "Eredivisie Vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin"

Wiegman: "Eredivisie Vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin"

23 mei 2019 – Sarina Wiegman vind een Eredivisie Vrouwen met achttien clubs zeer onverstandig. Dat zou betekenen dat iedere Eredivisie-club een vrouwentak moet oprichten. Wel hoopt de bondscoach dat Feyenoord als topclub met vrouwenvoetbal begint. "Een Eredivisie voor vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin", aldus Wiegman."Dat is het slechtste wat we op dit moment kunnen doen. Dat potentieel is er nog helemaal niet", zegt Wiegman in het Algemeen Dagblad. "Wat krijg je dan? Meer tegenstanders ja, maar het niveau wordt niet hoger. Er zijn geen uitdagingen, daar wordt niemand beter van."

De Eredivisie bestaat volgend seizoen uit acht clubs, eentje minder dan dit jaar. "Misschien kunnen we langzaamaan doorgroeien naar tien en dan over pakweg een jaar of zeven naar twaalf. Dan heb je een uitdagende competitie zonder opvulling", zegt Wiegman.

Zij beseft ook dat de beste Nederlandse speelsters vroeg of laat naar het buitenland gaan. "Op een bepaald moment ontgroeien de besten onze competitie. Dat is prima voor Oranje, maar dat moment wil je idealiter in de toekomst uitstellen. Over tien jaar is dat ook het geval. De opleidingen worden steeds beter en groter, en dus groeit de aanwas. Daar heb je alle clubs in de vrouweneredivisie bij nodig. En de aanwezigheid van de traditionele topclubs die daar bovenop voor extra uitstraling zorgen."

Wiegman doet daarbij een beroep op Feyenoord, dat nog niet met een vrouwenelftal speelt. "Ajax en PSV doen al veel. Ik hoop dat Feyenoord daar ook bijkomt. Zoals de grote clubs in Engeland en Duitsland dat ook hebben. Zij hebben met Barclays en Allianz niet voor niets grote bedrijven die hun naam aan de competitie hebben verbonden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019